Genç MÜSİAD Konya Şubesi, Tecrübe Paylaşımı Toplantılarında bu hafta, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek gençlerle bir araya geldi.
MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, “Millet olarak Yeni Türkiye kavramını sıkça duyuyoruz. Ülke olarak yenilenebilmek adına değişim adına hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Genç MÜSİAD olarak bu yeni Türkiye idealimizi gerçekleştirmek için bizler de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada ağabeylerimizle, iş dünyamızın temsilcileri ile olan istişarelerimize çok önem veriyoruz. Bu hafta da MÜSİAD Konya Şube Başkanımızın tecrübelerini dinlemek istedik” dedi.
Açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi. Gençlerle olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Yeni Türkiye’yi inşa edecek ve asıl kuracak olanlar sizlersiniz, yeni Türkiye’nin aktörleri sizler olacaksınız. Sizin yaşlarınızdaki akranlarınız kendine vakit ayırırken sizler bir yandan işinize vakit ayırıyor, ötre yandan da sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sorumlulukla kendi vaktinizden fedakârlık ediyorsunuz. Bizler MÜSİAD Konya Şubesi olarak sizlerin çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Başarılı ve örnek projelere imza atıyorsunuz. Genç MÜSİAD’ın kuruluşuna bakacak olursak tohumlarının MÜSİAD Konya Şubesi’nde atıldığını görürüz. O dönemki ağabeylerimizin gençliğe vermiş olduğu önemden hareketle gençlerimizi de MÜSİAD çatısı altında toplama kararı aldık ve ilk olarak MÜSİAD Konya Şubemizde Genç MÜSİAD kuruldu. Daha sonra düşüncemizi genel merkezimizle paylaştık ve olumlu oldu. Bu sayede tüm Türkiye genelindeki MÜSİAD şubelerinde gençlik yapılanmasına gidildi. Günümüzde baktığımızda ise Genç MÜSİAD’lar ülkemizin ve milletimizin yararına projeler üreten büyük bir kurum haline geldi. Genç MÜSİAD bizim üstüne titrediğimiz bir değerdir. Sivil toplum kuruluşları olarak Yeni Türkiye idealinin gerçekleştirilmesi, milletimizin eski Türkiye’nin alışkanlıklarından ve geleneklerinden kurtulması için hepimize büyük görevler düşüyor” ifadelerine yer verdi.
Yeni Türkiye’nin 2023 vizyonunda Türkiye’nin ve Konya’nın ihracat hedeflerine de değinen Şimşek, “Konya iş dünyasının temsilcileri olarak yaptığımız istişarelerde ülkemizin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine Konya olarak 15 milyar dolarlık katkı sağlama kararı aldık. Konya geçmişte ilmin, ticaretin ve kültürün başkenti olmuş çok önemli bir şehirdir. Başbakanımızın tabiriyle merkez şehirdir. O yüzden bu katkıyı şehir olarak hep birlikte sağlamamız gerekmektedir. Bu katkıya destek vermek için sizlerin de çalışmalarınıza hızla devam edeceğinizi tüm samimiyetimle inanıyorum. Bizler sizlere güveniyoruz, sizler bizim geleceğimizsiniz. Yeni Türkiye sizlerin ellerinde şekillenecek ve omuzlarında yükselecektir. Bizler MÜSİAD Konya Şube olarak milletimizin ve ülkemizin yararına olacak projeler üretmeye, şehrimizin sorunlarına çözüm sunmaya ve ülkemizin hedeflerini gerçekleştirmesine yönelik faaliyetler yürütmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda yurtdışı ve yurtiçi gezilerimizle sanayicilerimizin ticaret hacimlerini artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıllarca üzerinde çalıştığımız ve son olarak da devlet projesi haline gelen Lojistik Merkez Projemizle Konyalı sanayicilerimizin ürettikleri ürünleri hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde limana ve oradan da Avrupa pazarına ulaştırmayı amaçladık. Projemiz tam anlamıyla hayat geçtiğinde ise Konya-Karaman- Mersin liman bağlantısının sağlanmasıyla birlikte iş adamlarımız ürünlerini daha düşük maliyetlere ulaştırabilecek ve daha iyi rekabet edebilecek duruma gelecektir. Bizler yeni dönemde de Yeni Türkiye’nin inşası ve ihyası için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek’e günün anısına hediye takdim etti.