Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nin başlattığı proje kapsamında okullar spor alanlarına kavuşuyor.
Efeler Ekrem Çifçi İlkokulu, farklı bir proje ile basketbol potaları, voleybol direkleri ve futbol kalelerine kavuştu. Ekrem Çifçi İlkokulu okul temsilcisi 3/E sınıfı öğrencisi Mert Çayırlı okul temsilcisi seçilmesi sırasında verdiği sözlerden biri olan okula spor alanları yapılması projesi hayat buldu. Okul temsilcisi seçilmesi sonrası okul müdürü Mehmet Öztürk ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı ziyaret eden Mert Çayırlı istekleri olan spor alanları konusunda Zeynel Akın’dan söz aldı. Spora ve sporcuya her zaman büyük destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın en kısa zamanda okulun spor alanına kavuşmasını sağladı.
Bu anlamda yapılan uygulamaları yerinde incelemek için Ekrem Çifçi ilkokulunu ziyaret eden Akın’a okul müdürü Mehmet Öztürk eşliğinde okul temsilcisi Mert Çayırlı tarafından göstermiş olduğu hassasiyet ve çalışmaları için çiçek takdim edildi. Her zaman sporun ve sporcunu yanında olduğunu söyleyen Zeynel Akın, “Öğrencimizin böyle bir proje için söz vermiş olması bizleri mutlu etti. Sporun özellikle küçük yaşlardan başlayarak sevdirilmesi çok önemli. Bizlerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen bütün imkanları kullanarak özellikle okullarımıza spor alanları kazandırmaya çalışıyoruz. Bugün burada Basketbol potaları, voleybol direkleri ve futbol kalelerini yaptık. Fakat öğrencilerimizin isteği olan masa tenisi masasını ve malzemelerini de en kısa zamanda okulumuza teslim edeceğiz. Sadece Ekrem Çifçi ilkokuluna değil Efeler İlçesinde ve tüm ilçelerde bulunan birçok okula spor alanları konusunda ve spor malzemeleri konusunda büyük yatırımlar yaptık. Bunlardan bazıları Hacı Lütfiye Atay İlkokuluna, Mehmet Akif Ersoy İlkokuluna, Cumhuriyet İlkokuluna, Abdullah Gül Ortaokuluna, Ticaret Odası İlkokuluna, Osman Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ve ilçelerdeki okullara halı saha, üstü kapalı voleybol ve basketbol sahaları yaptık. Bunlar tabi sayabildiğimiz okullar. Sayamadığımız ilçe ve köylerdeki okulların bahçelerine biraz önce belirttiğimiz halı sahalar, basketbol ve voleybol sahaları yaptık. Birçok okula masa tenisi masası ve spor branşlarında kullanılan malzemeler hediye ettik” dedi.
Öğrencilerin yapılan spor alanları ile daha çok spor etkinliklerine katıldığını söyleyen Okul Müdürü Mehmet Öztürk de, “Yapılan spor alanlarından öğrencilerimizin dışında çevrede oturmakta olan mahalle sakinleri de yararlanmakta. Bu anlamda da çok kapsamlı bir proje oldu. Okulumuz okul saatleri dışında da spor yapmak için gelen çocuklarla doluyor. Onları burada spor yaparken görmek bizleri çok mutlu ediyor” diye konuştu.