Gaziantep’te evini ateşe veren genç, eşini ve çocuklarını merdivenden itip darp etmediğini söyledi.
Evini ateşe verdiğini fakat uyuşturucu madde kullanmadığını ifade eden Nusret Öğretmen, eşini ve çocuklarını merdivenden itip darp etmediğini söyledi. Yaşanan olaydan sonra kayınbabasının basın mensuplarına röportaj verip kendisi hakkında birçok yalan yanlış iddiada bulunduğunu dile getiren Nusret Öğretmen, gazetelerde çıkan haberlerden sonra çok mağdur olduğunu söyledi. Nusret Öğretmen, “Benim babam hiçbir zaman bizi atmaya çalışmadı ki biz de çocuklarımızı atalım. Ben o evi yakmayacaktım. Bütün mahalleli de biliyor ki ben kendi çabamla, kendi ellerimle o evi yaptım. Çoğu yerde çocuklarını merdivenlerden attı, onları satmaya çalıştı denildi. Ben kesinlikle öyle bir şey yapmadım. Bunları ispatlayabilirim” dedi.
Uyuşturucu bağımlısı olmadığını söyleyen Öğretmen, “Uyuşturucu bağımlısı biri 4. kattaki yarım bir briketin üstünde durabilir mi. Ben sadece evimi yakıp seyretmek için oraya çıktım. Gece saat 01.00’da üstüme kapıyı kilitlediler. Eğer ben orada ses yaparsam aşağıda kayınbabam var. Onunla aram çok bozuk. Koktum çünkü ses aşağı giderse babamı arar ve hakaretler eder, iş daha kötüye gider diye seslenmedim. O gece evde oturdum. Eşimle ayrı yaşamıyorum. Uyuşturucu kullanan bir insan eşinin, çoluk ve çocuğunun elini tutup çarşıya gidip alış veriş yapabilir mi, işyerinde çalışabilir mi” dedi.
Bir fabrikada çalıştığını belirten Öğretmen, “Babamın benim elime silah verip de gidip onların kapısına para iste dediği gibi şeyler tamamen yanlıştır. Evimi yaktım. Düşünsenize bir insan hangi seviyeye gelmiş ki kendi elleriyle yaptığı evi yaktı. İki tane çocuğum var. Ben Allah’tan korkarım. Ben onlara o kadar kinli olmama rağmen eşimin resminin çekilmesine pişmanım, bunu yaptığıma pişmanım” dedi.
Hastaneden aldığı raporu da gösteren Nusret Öğretmen, “Polisin beni alıp götürdüğü hastaneden aldığımız rapor budur. Kesinlikle madde kullanmıyorum. Alkol dahi raporumda çıkmadı.
Ben sadece o ateşten kaçıp oraya çıktım. Benim dama çıkıp kendimi aşağıya atmak gibi bir niyetim kesinlikle yoktu çünkü kendimi atacak bir şey yoktu. Ayrıca benim erkek çocuğum yok ve kimseyi de merdivenden aşağıya atmadım” dedi.
Baba Ekrem Öğretmen ise çocuğunun her zaman arkasında olduğunu ve hakkında çıkan her şeyin asılsız olduğunu dile getirdi.