28 Aralık’ta yapılan AK Parti 5. Olağan İl Kongresinde Karaman İl Başkanlığına seçilen Nazmi Ünlü görevini eski İl Başkanı Kerim Dereli’den törenle devraldı.
İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra AK Parti İl binasına gelen Nazmi Ünlü’yü, Kerim Dereli kapıda karşıladı ve kendisine çiçek takdim ederek başarılar diledi. Devir teslim töreninde Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile partililer de hazır bulundu. AK Parti İl Başkanlığı makamında konuşan eski İl Başkanı Kerim Dereli, “Karaman’da 5. olağan kongremizin sonunda dokuzuncu il başkanı olarak göreve başlayan Nazmi Ünlü’ye hayırlı olsun diyorum. Biz dönemimizde hep ilkleri yaşamak ve yaşatmak istedik. İlk kez bir kongreyle gelen başkanımıza böyle bir devir teslim töreni yapmak da bana nasip oldu. Hepinize teşekkür ediyorum. Bugüne kadar benim dönemimde yapılan her çalışmanın altında Nazmi ağabeyimin imzası var” dedi.
İl Başkanı Nazmi Ünlü de, “Biliyorsunuz bu bir bayrak yarışı. Gerçekten ben Kerim başkandan çok şey öğrendim. Teşkilatçılığı öğrendim diyebilirim. Yukarıdaki ilişkilerini çok iyi biliyorum. Ona bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum. İnşallah istediği yerde olur. Gerçekten bana göre fazlasıyla hak etti. İl Başkanı olmak o kadar kolay değil, çok zor. Şimdi omzumuza daha fazla yük bindi. Bu sorumlulukla hareket edeceğiz. Bu memlekete hizmet etmek gerçekten herkese nasip olmaz. Böyle bir görev bize nasip oldu ve inşallah Allah mahcup etmez” diye konuştu.