Erdemli Ziraat Odası (EZO) Başkanı Ahmet Öğer, Erdemlili çiftçileri tarım fuarına götürdüklerini belirterek, amaçlarının çiftçinin ufkunu açmak olduğunu söyledi.
Mersin’de gerçekleştirilen 10. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’na bin üye çiftçiyle katılarak aynı zamanda fuarın en yüksek katılım oranını yakaladıklarını ifade eden EZO Başkanı Öğer, “Bu yıl fuar hayvancılık ve tarım sektöründen 120 katılımcıyla gerçekleşti. Bizde üyelerimize modern tarım araçlarını, ekipman ve aletlerle birlikte, yeni gelişmeleri bizzat yerinde görme ve inceleme fırsatı sunduk” dedi.
Sektördeki gelişmelerin takibini önemsediklerini ifade eden Öğer, “Odamız tarafından yapılan eğitimleri ne kadar önemsiyorsak, sektördeki teknolojik gelişmelerin en iyi takibinin yapılacağı fuarlara çiftçilerimizin katılımını da o kadar önemsiyoruz. Çiftçimizin teknolojiyi yakından takip etmesini ve kullanmasını istiyoruz. Tarımda teknoloji demek birim alandan daha fazla verim demektir. Bizim burada amacımız çiftçimizin ufkunu açmak, çiftçimizin teknolojiyi yakından takip ederek birim alandan daha fazla verim elde etmelerine vesile olmaktır” diye konuştu.
Açtıkları stant ile Erdemli’nin narenciye ürünleri başta olmak üzere geniş bir tanıtımının yapıldığını da anlatan Öğer, “Türkiye limon üretiminin yüzde 65’i tek başına ilçemiz Erdemli’de üretilmektedir. Her türlü meyve ve sebze üretiminin gerçekleştirildiği Erdemli, tarımda ülke ekonomisine ciddi katkısı bulunan ilçelerinde başında gelmektedir. Dolayısıyla her türlü yeniliğin görülebileceği, yakından incelenebileceği bu tür fuarlara katılımı önemsiyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan fuarda Erdemli Ziraat Odası standını ziyaret eden Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, en geniş katılımlı gurup olma başarısını gösteren Erdemli Ziraat Odası’na teşekkür etti.