Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), Gelecek Sizinle Projesi kapsamında 9’uncu sınıf öğrencilerine gençlik ve güvenli gelecek konferansı verdi. Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve TEM Şube Müdürü Taha Gün, öğrencilerle kol kola girerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Otelcilik Meslek Lisesi 9’uncu sınıf öğrencilerine, ‘Gelecek Sizinle Gülecek Projesi’ kapsamında gençlik ve güvenli gelecek konferansı verildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), proje kapsamında öğrencilerin gerçek arkadaşlığın, güçlü iletişimin, önyargısızlığın, bireyin kendisini fark edebilmesinin ve olumlu bir yaşam hedefi belirlemenin öneminin vurgulanmaya çalışıldığı bildirilirken, böylelikle terör grupları ile mücadele etmenin yanında tüm suçların engelleme çabası içinde olunduğu kaydedildi.
"ANNELERİN GÖZÜNDE ÇOCUKLAR HİÇBİR ZAMAN BÜYÜMEZ"
TEM Şube’de görevli Feray Başlayıcı, ailelerin öğüt vermenin yanında örnek olması gerektiğinin altını çizerek, anne ve babaların çocukları için en iyi şeyleri istediğini aktardı. Ailelerin çocukları için her zaman iyi niyetli olduğunu ifade eden Feray Başlayıcı, "Annelerin gözlerinde çocuklar hiçbir zaman büyümez. Gençlere nasihat ve öğüt vererek bir şey yaptırmak çok zor. Çocuklar reşit, ergen oluncaya kadar anne ve babaların yanında yaşamak zorunda. Bu kanunla belirlenmiştir. Maddi koşullar ne olursa olsun anne ve babalar çocuklarının iyiliklerini ister. ‘Gideceğim, gelmeyeceğim, kapıyı çarpıp çıkıyorum’ demek doğru değil. Gittiğiniz yerde iki gün rahat edersiniz, üçüncü gün evinize dönmek istersiniz" diye konuştu.
"HİÇ KİMSE TEK BAŞINA MUTLU OLAMAZ"
Başlayıcı, ailelerden çocuklarına önerilerde bulunmanın yanında dinlemelerini ve onlara örnek olmasını istedi. Alınan en değerli hediyenin ‘hayat’ olduğunun altını çizen Başlayıcı, şunları söyledi: "Hayata karşı en büyük borcumuz mutlu olmaktır. Kişiyi, sevgi, insan mutlu edebilir. Hayatta hiç kimse tek başına mutlu olmamıştır. Ailenin çocuğunun arkadaşını seçmesine karışma hakkı yoktur. Tabi ki ölçütü de var. Bazı arkadaşların kötü alışkanlıkları olabilir. Herkes arkadaşını ve dostunu kendisi seçer. Bunlardan doğacak fayda ve zarardan kişi kendi sorumludur. Yanlış bilgi yanlış kararlara sebep olur. Bu karar sizi farkında olmadan suça itebilir"
Yanlış bilginin iki kaynağının arkadaş ve sosyal medya olduğunu kaydeden Başlayıcı, arkadaştan da gelse bilginin gerçekliğinin araştırılması uyarısında bulundu. Seçilemeyen özelliklerden dolayı kimse için ayrımcılık yapılmaması gerektiğini kaydeden Başlayıcı, "Kimseyi ayrımcılıkla yargılamamalıyız. Ayrımcılık, bölünmenin başlangıcıdır. Bölünmeyelim, birlikte olalım, hep birlikte olalım. Farklılıklarımız zenginliğimiz olsun" ifadelerini kullandı. Başlayıcı, tüm öğrencilerin kol kola girerek birliktelik mesajı vermesini istedi.
’BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM’ ŞARKISINI SÖYLEDİLER
İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, TEM Şube Müdürü Taha Gün, öğrencilerle kol kola girerek ‘Bir başkadır benim memleketim’ şarkısı eşliğinde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bugüne kadar 23 lisede 6 bin öğrenci, 160 öğretmene konferans verildiği, eğitim döneminin sonuna kadar 30 bin öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiği bildirildi.