Ergin KARATAŞ / İZMİR, ()- TÜRKİYE Basketbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Pınar Karşıyaka'da A Milli Takım'la katıldığı Avrupa Şampiyonası'ndan dönen Antrenör Ufuk Sarıca, yeniden son topa kadar mücadele eden bir takım olacaklarını söyledi.
Yeşil kırmızılılar, şampiyon olan kadrodan Dixon, Diebler, Strawberry, Barış, Erkan gibi kilit oyuncuları astronomik rakamlarla rakiplerine kaptırıp yerlerine 7 takviye yaparken, "Yeni oyuncularımızın hepsinin kumaşı iyi ama zamana ihtiyacımız var" diyen Sarıca, "Bu ekibi geçen sezonki takımla kıyaslamamak lazım. Kadroda herkesin rolü oturacak, savunma detaylarını çalışacağız. Özel turnuvalarla da maratona hazır hale geleceğiz" dedi.

7 Ekim'de Samsun'da Anadolu Efes'le Cumhurbaşkanlığı Kupası finaline çıktıktan sonra ligin ilk haftasında 10 Ekim'de Beşiktaş'a konuk olup 15 Ekim'de THY Euroleague'de Barcelona'yı ağırlayacaklarını hatırlatan Ufuk Sarıca, şöyle devam etti:
"Sezona çok zorlu bir fikstürle başlayacağız. Bu yıl hem ligin zorluk derecesi arttı hem de tarihimizde ilk kez Euroleague'de dev takımlarla mücadele edeceğiz. 3 yılda müthiş aşama kaydettik. Önceden kimse kupalar, şampiyonluk ve Euroleague'i hayal etmiyordu. Şimdi çok çalışıp hak ederek geldiğimiz bu noktada kalıcı olmamız önemli. Birlikte savaşan, asla pesetmeyen, yine her başarıya aday bir takım olacağız."
DİXON SINIFI GEÇTİ
Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, yeşil kırmızılı ekipteki performansıyla A Milli Takım'ın devşirme oyuncusu olan Bobby Dixon'un Avrupa Şampiyonası'nda iyi bir performans ortaya koyduğunu söyledi. Fenerbahçe'ye transfer olan Dixon'un ay-yıldızlılarda alışık olduğundan farklı bir takım ve görevle oynadığı hatırlatan Sarıca, "Şampiyonada elinden geleni yaptı. Milli takım olarak en az çeyrek final oynayabilirdik ama beklenmedik sakatlıklar, grubumuzda İtalya'nın İspanya'yı yenmesiyle 4. olarak 2. tura çıkmamız, favorilerden ev sahibi Fransa'yla eşleşmemiz hedefimize engel oldu" dedi. Dixon, şampiyonada 15 sayı, 4.2 ribaund, 4.8 asist ortalaması tutturmuştu.