Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Kadın Çalışma Grubu, Mersin’de düzenlediği eylem ile Özgecan Aslan cinayetini protesto ederek, sorumluları kadın cinayetleri konusunda göreve çağırdı.
TMMOB Kadın Çalışma Grubu, Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek amacıyla Mersin’de bir araya geldi. Forum Alışveriş Merkezi havuz başında öğle saatlerinde eylem düzenleyen kadın mühendis ve mimarlara, çok sayıda kadın üye de destek verdi. Burada, ‘Özgecan İsyanımızdır, Kararlıyız Kadın Cinayetlerini Durduracağız’ yazılı pankart açan ve dövizler taşıyan TMMOB’lu kadınlar, “Yasta değil, isyandayız, kadın cinayetlerinin hesabını soracağız” mesajı verdi.
“BİZİ YOK SAYAN ERKEK EGEMEN TAHAKKÜMÜNÜ REDDEDİYORUZ”
Kadınların evde, sokakta ya da çalıştıkları yerlerde yaşadıkları baskı, şiddet ve sömürünün arkasında erkek egemen anlayışının olduğunu dile getiren Karaalioğlu, “Dilimiz, rengimiz, etnik kökenimiz, inancımız, statümüz, yaşımız farklı olabilir ama maruz kaldığımız sömürü, baskı ve şiddet aynıdır. Bizi yok sayan, emeğimiz ve bedenimiz üzerine çöreklenen bu erkek egemen tahakkümünü, eşitliğin değil adaletin savunulması gerektiğini söyleyenlerin adaletini reddediyoruz. TMMOB olarak, bu zulüm, bu işkence, bu karanlık dünyanın karanlık yüzleri çekin ellerinizi üzerimizden diyerek, Özgecan’ın canına kıyanları, bedenini yakanları, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. TMMOB üyeleri, kadınların ülke genelinde düzenleyeceği eylemleri destekleyecektir. Kadına yönelik sömürüye, tacize, tecavüze ve şiddete karşı kadın erkek omuz omuza, yaşamın her alanında mücadeleye devam edeceğiz. Yasta değil, isyandayız, kadın cinayetlerinin hesabını soracağız. Susmadık susmayacağız, tecavüze sessiz kalmayacağız. Özgecan isyanımızdır, kararlıyız, kadın cinayetlerini durduracağız” ifadelerini kullandı.