Antalya’nın Kumluca ilçesinde Deveciler Koruma ve Yaşatma Derneği ve Kumluca Belediyesi işbirliği ile düzenlenen geleneksel 9.Deve Güreşleri’nden 19 bin 615 lira gelir elde edildi.
Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile birlikte 25 Ocak’ta gerçekleştirilen 9. Geleneksel Kumluca Deve Güreşleri tertip komitesi ve Kumluca Eğitim Vakfı üyeleri ile bir toplantı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, ilçede her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri deve güreşlerini bu yıl dernek yararına yapılması için karar aldıklarını ve Kumluca Belediyesi’nin destekleriyle 25 Ocak tarihinde Akdeniz’in en büyük deve güreşini Kumluca Karatepe Stadı’nda yaptıklarını söyledi. Deve güreşlerinin düzenlenmesi için 12 Ocak tarihinde Kumluca Belediyesi’nde ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade eden Karakuş, bu toplantıda oluşturulan tertip komitesinin 13 gün gibi kısa bir sürede güreşleri organize ettiğini belirtti.
Karakuş, “25 Ocak tarihinde Türkiye’nin ünlü develerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 devenin katılımıyla çok güzel bir güreş gerçekleştirdik. Güreşlerimiz sonunda tertip komitemizce 103 bin 25 lira gelir elde edildi. Elde edilen gelirden 83 bin 409 lirasını güreş masrafları olarak dağıtıldı. Geriye kalan 19 bin 615 lira güreş gelirini dernek yönetimimizce ilçemizde yapımı devam meslek yüksekokulu inşaatında kullanılmak üzere, Kumluca Eğitim Vakfı’na bağışlamaya karar verdik. Bağış parasını Eğitim Vakfı’nın ilgili hesabına yatırdık” dedi.
Kumluca Belediye Başkanı ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, yörede yaşayan deve sahibi vatandaşların güzel bir geleneği yaşatmaya çalışmalarının yanı sıra eğitime de destek verdikleri ile teşekkür etti. Başkan Çetinkaya, “Biz belediye olarak ilçemizde yapılacak her türlü güzel hizmet konusunda herkese yerel önderlik yaparak destek veriyoruz. İlçemizde çok az sayıda gönüllü olarak deve besleyen ve bir kültürü yaşatmaya çalışan arkadaşlarımız bu yıl güreşlerin kendi dernekleri yararına yapılması için karar alarak güreş tertip ettiler. Biz de belediye olarak destek verdik. Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu, güreşlerden elde edilen geliri yüksekokulu inşaatında kullanılmak üzere Eğitim Vakfı’mıza bağışladı. Kumluca halkı, sizlerin bu kadirşinaslığınızı, hayırseverliğiniz asla unutmayacaktır” diye konuştu.