Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, Edremit ilçesinde bulunan besi ahırlarını ziyaret ederek, çiftçilerle bir araya geldi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, beraberindeki personeli ile birlikte Urugay’da getirilerek Edremit ilçesindeki çiftçilere dağıtılan besi çiftliklerini gezdi. Et ve Süt Kurumu ile besicilik yapan yetiştiriciler için Besilik Sığır İthalatı Uygulama Talimatı kapsamında Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyelerine dağıtılmak üzere Uruguay’dan getirilen 590 besi hayvanını ayrı ayrı çiftliklerde kontrol etti. İlk olarak Sabri Yılmaz’a ait işletmede bulunan 334 başbüyük hayvanın bulunduğu çiftliği gezen Altuner, daha sonra Yusuf Kaya’ya ait işletmede bulunan 256 baş besilik erkek sığırın bulunduğu çiftliği dolaştı. Çiftçilerle ayrı ayrı görüşen Altuner, fikir alışverişinde bulundu. İşletme sahiplerine besicilikte karşılaşılan ve dikkat edilmesi gereken önemli sorunlar hakkında bilgi verildi.
Fevzi Altuner’e yardımcısı Ferit Yıldız, Edremit İlçe Müdürü Serpil Gülbay da eşlik ederken, ziyaretler diğer besi çiftliklerini ziyaret etmekle devam etti.