BİLECİK (İHA) – Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle çeşitli kutlamalar yapıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Emniyet Müdürü Hicri Görgün tören alanında yaptığı konuşmada, teşkilatın, hukuk kuralları içerisinde hareket eden anayasal sistemin inançlı ve kararlı korucusu olduğunu söyledi. Türk milletinin polislere her zaman güvendiğini aktaran Görgün, “Toplumun dirlik, düzen, huzur ve güvenliğini, vatandaşın can ve malını, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati değerleri üslenmiş olan teşkilatımız, 170. kuruluş yılını kutlamaktadır. Teşkilatımız hukuk kuralları içerisinde hareket eden anayasal sistemimizin inançlı ve kararlı korucusudur. Türk ulusu, polisine her zaman güvenmiş ve görevini yerine getirmesinde ona her türlü desteği vermiştir. Bu zor görevin yerine getirilmesinde siz Osmaneli halkından büyük yardım gördük. Bundan sonra da bizden yardım ve desteğinizi esirgemeyeceğinize inanıyorum. Bizim başarılı olmamız sizin evinizde, iş yerinizde, aileniz ile birlikte güven ve huzur içinde yaşamanız demektir” dedi.
“BUGÜNE KADAR DAİMA HAKLI ONANIN YANINDA DURDUK”
Konuşmasının devamında, bugüne kadar olan çalışmalarının daima haklı kişilere yönelik olduğunu aktaran Müdür Görgün, her daim haksızlıklara karşı çıktıklarını belirtti. Şehit, gazi ve emeklileri de unutmayan Görgün, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bundan sonra da görevlerimizi yaparken anayasa, kanun, tüzük ve yönetmeliklerin dışına çıkmadan, kamu düzenini bozmak isteyenlere taviz vermeden çalışacağız. Bu mutlu günümüzde devletimiz ve milletimizin selameti uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anarken, geride kalan ailelerine şükranlarımızı belirtir, emekli ve gazilerimizi minnetle anar halen görevde olan teşkilat mensuplarımıza görevlerinde sağlık, başarılar ve mutluluklar diler, saygılar sunarım.”
Çelenk koyma töreninin ardından, katılan misafir ve protokole, Emniyet Müdürlüğü tarafından ikramlarda bulunuldu.
Törene Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Volkan Işık, Ak Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İl Genel Meclis üyeleri Hakan Özkan, Orhan Uğur, sivil toplum kuruluşları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
FATİH CAMİİ’NDE ŞEHİT POLİSLER ANISINA MEVLİT
Ayrıca Fatih Camii’nde şehit polisler için mevlit düzenlendi. Düzenlenen programda, Osmaneli Müftüsü Aydın Bostancı günün anlamına binaen konuşma yaptı. Vatan ve millet birliği uğruna hayatını kaybedenlerin rütbelerin en yükseği olan şehitliğe kavuştuklarını aktaran Bostancı, “Vatanımız ve milletimizin birliği, bütünlüğü ve emniyeti için gecesini gündüzüne katarak fedakarca görevini ifa ederken görevi esnasında makamların en yükseğine, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Görevi esnasında şehit olması an meselesi iken gazilik rütbesine eren kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle yad ediyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bağımsızlığımızın korunması için her türlü görevi gözünü kırpmadan yerine getiren asil polislerimiz ve Mehmetçiklerin bütün tehlikelerden, tuzaklardan muhafaza etmesini Rabbimizden talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
Program sonunda cami cemaatine gül suyu ve lokum ikram edildi. Program bitiminde günün anısına Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver tarafından Emniyet Müdürü Hicri Görgün’e plaket takdim edildi.