Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un Aşağı Yoncalık semti Zorlu sokakta kapısını çaldığı bir evde ilginç bir yaşam öyküsüyle karşılaştı. Anne Mediha, çocuklar Fuat ve Bülent Adıgüzel ailesinin oldukça ilginç bir hikayeleri bulunuyor. Adıgüzel aile; 77 yaşındaki anne Mediha Adıgüzel, Fuat ve Bülent Adıgüzel babadan kalma küçücük evlerinde, yine babadan kalma 903 lira maaşla yaşamlarını sürdürüyorlar. Karşılarında belediye başkanını gören aile, uygun iş, evin zorunlu ihtiyaçları için yardım istediler.
Erzurum’un eski semtlerinden Aşağı Yoncalık Mahallesinin geçmişten gelen toprak damlı evlerinin yoğunluğu oluşturduğu birkaç sokağı bulunuyor. Yakutiye İlçe Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Yoncalık semtinde toprak damlı evlerin birisinin kapısını çalan Belediye Başkanı Ali Korkut, içeride oldukça ilginç öykülerle dolu bir yaşamla karşılaştı.
Üç kişilik aile, küçücük kutu gibi bir evde yaşamlarını sürdürüyorlar. Anne Mediha 77 yaşında. El ayak fazla tutmuyor. Annenin eli ayağı 42 yaşındaki oğlu Fuat. Fuat adeta evin, anasının kızı olmuş. Temizlik, bulaşık, yemek onun elinden geçiyor. 1 yaş büyük kardeşi Bülent, kolundaki sakatlık nedeniyle iş bulamıyor. Bülent’te evde.
Korkut, eksiklerini karşılayacak
Kapılarını çalan Belediye Başkanı Ali Korkut’u memnuniyetle içeri davet eden aile, ’ne istersiniz’ sorusu karşısında çeşitli ihtiyaçlarını sıraladılar. Evin tüm işlerini yürüten 42 yaşında Fuat, yaşlı annesinin eli, ayağı, gözü ve hatta annesinin kızı. Fuat, ağabeyi Bülent için uygun bir iş bulunmasını istiyor. Ardından sıralıyor, "Başkanım evin bazı ihtiyaçları var. Olursa güzel olur. Kanepe, yatak, kilim veya halı birde soba ihtiyacımız var. Babamdan kalan 903 lira ile geçiniyoruz. Abimin kolu sakat, iş bulamıyor. Başkada bir gelirimiz yok. Annem yaşlı, ev işlerini ben görüyorum. Onun için işte arayamıyorum" diye bir çırpıda durumlarını özetliyor.
Kapısını çaldığı, Yoncalık semti Zorlu Sokak 34 numarada karşılaştığı öyküden etkilendiğini söyleyen Ali Korkut, "Bazı yaşamlar gerçekten ilginç öyküler barındırıyor. Anne yaşlı, küçük oğlu ona bakmak, evi çevirmek için elinden geleni yapıyor. Abinin kolu sakat, iş bulamıyor. Şükür ki, babasından kalma emekli maaşları var. Yoksa iyiden iyiye perişan olurlar. Bakacağız, Bülent’e uygun bir iş bulabilirsek yardımcı olacağız. Ailenin ihtiyacı olan kanepe, yatak, kilim, halı ve sobayı temin edeceğiz. Elimizden geldiği kadar onların ihtiyaçlarını gidereceğiz" dedi.
Ali Korkut, gitmedikçe eski semtlerde neler yaşandığını, çalmadıkça kapıları içeride nasıl bir yaşam sürüldüğünün öğrenilemeyeceğini belirtti. Korkut, fırsat buldukça her semtte her kapıyı çalmaya çalışacağını ifade etti.