Bingöl’de eksik kalan üst yapı yapım işi, Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi Toplantı Salonu’nda Cuma günü saat 14.00’te ihaleye çıkacak ve sözleşme imzasından sonra 120 takvim gününde teslim edilecek.
Üst yapı ihalesi hakkında bilgiler veren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, üst yapı çalışmalarında önemli mesafe kat ettiklerini belirterek, “Üst yapı kapsamında şehrin yüzde 85’lik kısmında çalışmalarımızı tamamladık. 2014 yılında, 280 bin metrekare yola BSK asfalt, 110 bin metrekare kaldırım, 320 bin metrekarelik yol kilitli parke taşıyla döşendi. Proje kapsamında 3 adet üst geçide panoramik asansör yapıldı, asansörler aktif hale getirildi. 6 kavşakta görme engelliler için uyarılı trafik sinyalizasyonları yapıldı. İller Bankası’ndan üst yapının geri kalan kısmını yapmak için 15 milyon TL’lik kredi aldık. Üst yapı çalışmalarında eksik kalan yüzde 15’lik kısım için 26 Haziran Cuma günü ihaleye çıkıyoruz. Mirzan, Yenimahalle, Şehit Mustafa Gündoğdu, Simani Mahalleleri’nde eksik kalan yerlerde üst yapı çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Şehir merkezinde daha önce döşenen arnavut taşları da bu kapsamda sökülerek yerine kilitli parke taşları döşenecektir. Bu şehre de güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz. Bingöl, kronikleşmiş sorunlarından bir bir kurtuluyor. Halkımızı, mahalle muhtarlarımızı ve basınımızı 26 Haziran 2015 Cuma günü saat:14.00’te belediyemiz Veysel Belgin Gençlik Merkezi Toplantı Salonu’na davet ediyoruz. Gelip ihaleyi izlemelerini bekliyoruz” diye konuştu.
İhalenin içeriği ile ilgili ayrıntıları paylaşan Başkan Barakazi, “3 bin 990 metrekarelik asfalt binder tabakası yapılması, 11 bin 115 metrekarelik asfalt betonu aşınma tabakası yapılması, 360 bin 301 metrekarelik buhar kürlü beton parke, kilitli taş döşemesi, 25 bin metrekarelik buhar kürlü beton parke kilitli taş döşemesi dahil olmak Üzere 48 iş kalemi ihale edilecek” dedi.
Şehrin üst yapı işi 26 Haziran 2015 Cuma günü Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi Toplantı Salonu’nda saat 14.00’te ihaleye çıkacak. Şehrin üst yapımı işi, sözleşme imzasından sonra 2 gün içerisinde yer teslimi yapılacak, 120 takvim gününde iş tamamlanacak.