Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği ve Aydın Sivil Toplum Platformu Kuvayi Milliye Onursal üyesi unvanı verilerek Kuvayi Milliye Mücadelesinin simgesi olan kalpak takıldı.
ASTO Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tiryaki, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayten Can, Ali Aslan, Sevgi Uygunoğlu, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yormaz, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı İsmail Bilgiç ve Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Yılmaz, İsmail Şevkan Mustafa Astepe, İsa Apak, Mustafa Köse ile Mukadder Çetin Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret ederek kalpak taktı. Aydın Sivil Toplum Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tiryaki Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın Nazilli’de yapmış olduğu çalışmalar ve özellikle Kuvayi Milliye ruhunun Nazilli’de yaşatılması için verdiği desteklerden dolayı kutlayarak teşekkür etti. Nazilli’nin Kuvayi Milliye direnişinde çok önemli yeri olduğunu belirten Veli Tiryaki Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği ve Aydın Sivil Toplum Platformu olarak Kuvayi Milliye Onursal üyesi unvanı vererek Kuvayi Milliye Mücadelesinin simgesi olan kalpağı taktı.
Aydın Sivil Toplum Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tiryaki; “Kurtuluş tarihimizde yerel direniş hareketinin başladığı, Nazilli Kongreleri ile taçlandığı çok özel bir kent olan Nazilli’nin Belediye Başkanlığını yapıyorsunuz. O günkü ruhun bu günde Nazilli’de yaşadığını görüyoruz. Bu kentte yaşanan bu ruhun tüm ülkemizde yeniden başlaması gerektiğine inanıyoruz. Bu ülkenin yeniden bir Kuvayi Milliye ye ihtiyacı var. 4 Haziran 1919 da düşmana karşı ilk sivil mücadeleyi başlatan bu şehrin Belediye başkanı olarak ve böyle bir yerin farkında lığını yaşatmak için biz sizi Kuvayi Milliye onursal üyesi yaparak kalpaklandırmak istiyoruz. Bu kalpak biliyorsunuz ki başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve daha sonra Galip Hoca’nın Nazilli’de takarak sivil direniş hareketini başlatmasının simgesidir. Hatta bu direnişi başlatan Galip Hoca o dönem birbirleri ile dargın olan Demirci Mehmet Efe ile Yörük Ali Efeyi barıştırarak şimdi vatanı kurtarma zamanıdır diyerek sivil direnişi Nazilli kentinde başlatmasının simgesidir “ dedi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık böyle bir onuru taşımaktan çok mutlu olduğunu ve çok duygulandığını belirterek Aydın Sivil Toplum Platformu Yönetim Kurulu üyelerine ve Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneğine teşekkür etti.