Diyarbakırspor 16 yaş altı genç takımı, Diyarbakır 16 Yaş Altı Gençler Futbol Ligi’nde Play-Off’a kalma başarısını göstererek önemli bir başarıya imza attı. Yeşil-kırmızılı gençlerin yeni hedefi, Play-Off’u ilk 2 takım arasında tamamlayarak Türkiye Şampiyonası’na katılmak.
A Grubu’nda mücadele eden Yeni Diyarbakırspor, 7 maçta 6 galibiyet ve 1 yenilgi alarak grubu ikinci 18 puanla sırada tamamladı. 16 gol atıp kalesinde 3 gol gören yeşil-kırmızılı kulübün genç takımı,6 takımlı Play-Off Grubu’nda mücadele etme hakkı kazandı. Play-Off maçlarına Yeni Diyarbakırspor’un yanı sıra DSİ Spor, Ergani Gençlerbirliği, Alipaşaspor, Kayapınar Belediyespor ve Diyarbakır Futbol Kulübü takımları katılacak.
Play-Off Grubu maçları 10 Ocak’ta başlayacak. Tek devreli oynanacak lig sonunda Play-Off Grubu’nu ilk 2’de tamamlayan takımlar Diyarbakır’ı Türkiye şampiyonasında temsil etme hakkı kazanacak.
Diyarbakırspor, Play-Off’taki ilk maçını deplasmanda Ergani Gençlerbirliği ile yapacak.
“ASIL HEDEFİMİZ FUTBOLCU YETİŞTİRMEK”
Yeni Diyarbakırspor Alt Yapı Teknik Sorumlusu Enver Aylak, sezon çalışmalarına geç başlamalarına rağmen ilk etapta Play-Off’a kalmalarının önemli bir başarı olduğunu söyledi. Aylak, “En önemli hedefimiz elbette temsil ettiğimiz Yeni Diyarbakırspor’a gelecek vaat eden futbolcular yetiştirmektir. Kendimizi yarışmacı değil, yetiştirici olarak görüyoruz. Bu noktada önemli bir sorumluluk ve misyon üstlenmiş durumdayız. Ancak bunu yaparken saha sonuçları bazında başarılı olmayı da gözardı edemeyiz. Lig hazırlıklarına geç başlamamıza rağmen Play-Off’a kalarak başarılı olduk. Bununla yetinemeyiz. Yeni Diyarbakırspor ismi her yerde başarılı olmak zorundadır. Hedefimiz Play-Off’ta ilk 2’ye girerek Türkiye şampiyonasına katılmaktır. Bunu başarırsak genç futbolcularımız için de iyi olacak. Bunun için çok çalışacağız. Takımımızın bunu başaracak kapasitesi vardır” diye konuştu.
“BAŞKANA SUNDUĞU İMKANLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Aylak, sağladığı imkanlardan dolayı başkan Feyzi İlhanlı’ya teşekkür etti. Aylak, “Bize alt yapı konusunda imkan sağlayan başkanımız Feyzi İlhanlı’ya teşekkür ediyoruz. Maddi konularda tek başına olmasına rağmen büyük fedakarlık yapıyor. Kimseden destek almadan tek başına profesyonel bir kulübün hem üst hem de alt yapısına bakmak kolay iş değil. Eksiklerimiz olabilir, bu şartlarda bunları doğal karşılamak lazım. Kurum desteği ve maddi olanakları fazla olan kulüpler bile zorlanırken başkanımızın tek başına bu işi yürütmesi takdire değer bir olay. Biz de inşallah alt yapıda yeni yetenekler ve yıldızlar yetiştirerek bu emeklerin karşılığını vereceğiz” şeklinde konuştu.