Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, Samsun'da çocukların korunmasına yönelik alınan tedbir uygulamalarının sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, "Dezavantajlı çocuklara yönelik hizmet sunun merkezi ve madde bağımlılığı ile mücadele için Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi kurulması gerekir" dedi.

Samsun Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyonu Birim Sorumlusu Çetin Kopuz ise koordinasyonun geçmiş 6 aylık sürede yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Toplantıda Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi kurulması, sokakta yaşayan, çalıştırılan çocuklar için çocuk ve gençlik merkezi açılması, İŞKUR tarafından çocuklara yönelik iş ve meslek danışmanlığı eğitimlerin verilmesi ve alt çalışma gurubu tarafından cinsel istismar vakalarını azaltmaya yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini içeren bir proje hazırlanmasına karar verildi.