İzmir’in Konak ilçesinin önemli semtlerinden biri olan Gültepe, anlamlı bir konsere ev sahipliği yaptı. Konak Belediyesi’nin kültür sanat kursları kapsamında oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu, pek çok türkü seslendirdi.
Konak Belediyesi bünyesinde verilen Türk Halk Müziği kursuna katılan kursiyerlerden oluşan Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, yeni yılın ilk konserini Gültepeliler için verdi. Şef Bahar Almaç yönetiminde Gültepe Semt Merkezi’nde başarılı bir performans sergileyen koro, dinleyicilerden tam not aldı. Solo performanslarıyla göz dolduran kursiyerler, ’Tatlı dile güler yüze doyulur mu’, ’Çökertme’, ’Al Fadimem’, ’Sivas’ın yollarında’ gibi pek çok sevilen türküyü seslendirdi. Salonu dolduran davetliler, türkülere eşlik etti.
Şef Bahar Almaç, koro üyelerinin yüreklerinde taşıdıkları yöre ve türkü sevdasının çok güçlü olduğunu belirterek, sezonun ilk konserini Gültepeliler için vermenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Koro üyelerinin çok disiplinli çalıştıklarını ve başarılı bir konsere imza attıklarını dile getiren Almaç, “Türk Halk Müziği konserlerimiz yıl sonuna kadar Konak’ın farklı merkezlerinde devam edecek. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.