Bartın Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve İslami İlimler Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencilerinin yarıştığı Arapça Bilgi Yarışması’nda öğrenciler ter döktü.
Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından hazırlık sınıflarında Arapça öğretimi gören öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenlendi. Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, hazırlık sınıflarının İslami İlimler Fakülteleri için önemli olduğu kaydetti. Civelek, “İslami İlimler Fakültelerinde hazırlık sınıfları zorunlu olmalıdır. Bu noktada gerekli girişimleri biz yapıyoruz. Bu etkinlikte de görüldüğü üzere Arapça İslami İlimler Fakültelerinde önemli bir alandır. Önümüzdeki yıllarda tüm İslami İlimler öğrencilerinin hazırlık sınıflarını okuduktan sonra normal öğretime geçmelerini temenni ediyoruz” dedi.
Soruların Arapça hazırlandığı ve cevapların hem Arapça hem de Türkçe verildiği yarışmada öğrenciler birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yarışma sonunda Hazırlık B sınıfı öğrencileri verdikleri 13 doğru cevapla birinci olurken, C sınıfı 12 doğru cevapla ikinci ve A sınıfı öğrencileri 11 cevapla üçüncü oldu.