İstanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “Hedefimiz, evimizde yaptığımız bu şampiyonada genel klasmanda becerebilirsek birinci olmak” dedi.
Avrupa’nın önemli karatecilerini bir araya getirecek olan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, bu yıl 19-22 Mart tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Önemli organizasyona Sinan Erdem Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Avrupa Karate Federasyonu (EKF) tarafından her yıl düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın 50. buluşmasında 47 ülkeden toplam 195 sporcu kata ve kumite branşlarında 12’si ferdi, 4’ü de takım mücadelelerinde dağıtılacak madalyalar için ter dökecek. Organizasyonda kategorilerinde ilk altı sırayı alan isimler haziran ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek Avrupa Oyunları’na doğrudan katılma hakkı elde edecek.
DELİHASAN: “İNŞALLAH ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDERİZ”
Turnuva öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, bütün hazırlıkları yaptıklarını ve karate branşının çok iyi bir ivme kazandığını belirtti. Başarı elde etmenin güzel ve zor olduğunu belirten Delihasan, “Geçen yıl Avrupa Şampiyonası’nda genel klasmanda ikinci olduk. Bir önceki yıl yine Avrupa Şampiyonası’nda Macaristan’da genel klasmanda birinci olmuştuk. Buradaki hedefimiz, evimizde yaptığımız bu şampiyonada genel klasmanda becerebilirsek birinci olmak. Bunun için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Gerçekten özveriyle, sporcu kardeşlerimizle beraber bu işe hazırlanıyoruz. Umut ediyorum ki hem sportif hem de organizasyon açısından iyi bir turnuva geçiririz. Karate son yıllarda çok büyük bir ivme kazandı. Başarılar devam ediyor. Bu başarıları devam ettirmek daha zor. Yıllardır bu başarıyı belli bir standartta tutmayı başarıyoruz. Bu da bizim altyapımızın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. İnşallah mahcup olmayız, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederiz” dedi.
ÖZÇELİK: “ÇOK İYİ HAZIRLANDIK”
Dünya şampiyonu Serap Özçelik ise, turnuvanın Türkiye’de olmasından dolayı çok heyecanlı olduklarını belirterek, uzun süren çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkanın her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Özçelik, “Turnuvanın ülkemizde olması açısından çok heyecanlıyız. Uzun süren bir çalışmamız oldu. Başkanımız her zaman destek oldu. Çok güzel kamp dönemi geçirdik, verimli çalıştık. Çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Turnuva günü gününde olur ve performansını yansıtırsan kesinlikle final oynayabilirsin. Bütün avantajlar bizim elimizde, inşallah o avantajlarımızı lehimize kullanabiliriz. İnşallah hem takım hem ferdi halde kürsünün zirvesinde yer alırız” ifadelerini kullandı.
ERKAN: “İNŞALLAH BURADA KÜRSÜNÜN ZİRVESİNDE OLURUZ”
Dünya şampiyonu Enes Erkan da, yaptıkları çalışmaların ve emeğin karşılığını almak noktasında olduklarını vurgulayarak, “En son 2007’de kendi seyircim önünde oynamış ve Dünya şampiyonluğu elde etmiştik. Bu bizim lehimize. İnşallah bunu en iyi şekilde değerlendirip, burada kürsünün zirvesinde oluruz. Hedefimiz tabii ki burada Avrupa şampiyonluğu ve Avrupa oyunlarına tüm kategorilerde gidebilmek. Karate branşının çok iyi yerlerde olduğunu göstermek istiyoruz. Nedense hep bir adım geride kalırız. Sonuçlarımız inşallah burada da güzel olur ve bunu tüm spor camiasına göstermiş oluruz” diye konuştu.
Kadrosunda iki dünya şampiyonu (Enes Erkan 2012, 2014 ve Serap Özçelik 2014) bulunduran Türkiye, Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki şampiyonaya tam kadro katılacak. Erkan ve Özçelik’in yanı sıra, William Rolle (Fransa), Gogita Arkania (Gürcistan), Luigi Busa (İtalya), Rafael Aghayev (Azerbaycan), Sara Cardin (İtalya) ve Alexandra Recchia (Fransa) gibi ünlü isimler İstanbul’da tatamiye çıkacak.
Öte yandan, geçtiğimiz aylarda Karate Milli Takımı’nı kabul eden ve ödüller veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da organizasyonu izlemesi bekleniyor.