EDİRNE Valisi Dursun Ali Şahin, linç girişimi ve ardından 700 polisli operasyonla gündeme gelen Keşan İlçesi Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın görevinden alındı iddialarını ’45 günlük izne çıktığını’ söyleyerek cevapladı. Büyütülecek bir konu olmadığını ifade eden Vali Şahin, “Kaymakam olarak görevine devam ediyor, sadece 45 gün izne ayırdık. O izin süresi sonunda inşallah görevine gelip başlayacaktır. Onun yerine bir vali yardımcısı görevendirilecek” dedi.
Romanların yaşadığı Yenimescit Mahallesi’nde geçen Haziran ayında vatandaşları rahatsız ettiği ileri sürülen motosikletli 2 kişinin çocuklara çarptığı iddiasıyla başlayan dedikodular kısa sürede yayılmış, toplanan 1000 kadar kişi pastaneye sığınan 2 şüpheliyi linç etmek istemişti. Polis ve jandarma ekiplerinin yanı sıra sabaha kadar süren tartışmalar ve linç girişimi, elinde silahlarıyla sokağa inen askerler tarafından bastırılmıştı.
44 GÖZALTI, 7 TUTUKLAMA
Olayın ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, linç girişimi sırasında huzuru bozma, yağma, tehdit, polise mukavemet ve direnme suçlarını işlediği öne sürülen kişileri tek tek tespit etti. Ardından operasyon için düğmeye basan polis, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Sakarya ve İstanbul’dan gelen yaklaşık 700 polisin katılımıyla düzenlediği operasyonda 44 kişiyi gözaltına alındı. Operasyondan dönen polisin sokaklarda ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ve ‘Polis huzur, güven verir’ sloganları atarak yürümesiyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı.
45 GÜN İZNE ÇIKMIŞ
Tüm bu gelişmelerin yaşandığı Keşan İlçesi’nde Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın da görevden alındığı iddia edildi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, görevden almanın söz konusu olmadığını ve ancak Kaymakam Dukırcı’nın 45 gün izne çıkarıldığını belirterek, “O kadar büyük bir olay değil, büyütmeyin. Keşan kaymakamının görevden alınması söz konusu değildir. Kaymakam olarak görevine devam ediyor, sadece 45 gün izne ayırdı. O izin süresi sonunda inşallah görevine gelip başlayacaktır. Onun yerine bir vali yardımcısı görevlendirilecek. Bugün bu işlemleri tamamlayacağız, kendisi izne çıkıyor. Başka bir şey yok, durum bundan ibaret. Polisler hakkında soruşturma devam ediyor, olması da lazım” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI