Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, hayata geçirdikleri ‘Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık! Her Türlü Bağımlılık Yapıcı Maddelerden Uzak Dur!’ projesi kapsamında 10 bin 349 öğrenciye ulaşıldığını söyledi. Atman, “Çocuklarımıza biz sahip çıkmazsak, onlara sahip çıkacak kötü niyetli insanlar çok” dedi.
Proje kapsamında Madde bağımlılığına dur diyen gençlerle birlikte 11- 15 Mayıs tarihleri arasında Gençlik Haftası kutlanacak. 11 Mayıs Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanında Saat 11.30’da başlayacak olan kutlamalar kapsamında Gençlerle yürüyüş ve Harmandalı gösterisi yapılacak. Projeyle ilgili alan çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, 267 kişiden oluşan Akran grubu oluşturduklarını ve binlerce öğrenciye ulaşıp madde bağımlılığının ölümcül tehlikesini anlattıklarını söyledi. Atman, Manisalılara da seslenerek “Çocuklarımıza biz sahip çıkmazsak, onlara sahip çıkacak kötü niyetli insanlar çok” dedi.
Atman, “Yolculuğun başından itibaren gönüllü bir ekiple birlikte ilçemiz başta olmak üzere farkındalık eğitimleri yapmaya başladık. Bizim hedefimiz 9. sınıflar olmak üzere 12. sınıfa kadar bütün gençlerimize ulaşmaktı. Bu proje kapsamında 10 bin 349 öğrenciye ulaştık. İlçemizde gitmediğimiz okul kalmadı. Aynı zamanda eğitimlerimizde riskli gruplar dediğimiz çocuklarımıza da ulaştık. Sığınma evindeki 13 - 18 yaş grubu kızlarımızla görüştük. Mesleki eğitim merkezinde çıraklık yapan gençlerle görüşme fırsatımız oldu" dedi. Eğitimleri sadece uzmanlarda değil de kendi yaş gruplarından arkadaşlarından da alsınlar diye projeye destek veren öğrencilerle akran grubu oluşturduklarını da ifade eden Atman, "Eğitimlerde bize destek olan çocuklarımıza, arkadaşlarınıza yol gösterin diye bir de akran grubu oluşturduk ve şuan itibaren 267 kişiden oluşan bir akran grubumuz var. Bu gençler ile örnek faaliyetler yapalım istedik.” diye konuştu.
“Eğitim dönemi bitmeden 11 - 15 Mayıs haftasını ‘Madde Bağımlılığına Hayır! Gençlik Haftası’ olarak kutlamaya hazırlanıyoruz” diyen Atman, "Bu hafta ile projemizi sonlandırıyoruz. Biz bunu bir son olarak görmüyoruz pek çok çalışmanın başlangıcı olarak görüyoruz. 11- 15 Mayıs haftasında gençlerimiz yer alacak. Hazırladıkları etkinlikleri sergileyecekler. Manisa olarak gençlerimize sahip çıkalım onları biz sahiplenmezsek sahiplenecek kötü insanlar var. Bütün Manisalıları Gençlik Haftası’na bekliyoruz" dedi. Atman, projeye destek veren herkese teşekkür etti.