Yozgat’ta Sağlık İl Müdürlüğü tarafından "Obezite ile Mücadele Sağlıklı Yaşama Dikkat " sloganı altında il genelinde sağlık çalışanları arasında halı saha futbol turnuvası düzenlendi.
Yozgat Sağlık Müdürlüğü obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek, sağlıklı yaşamın önemini vurgulamak ve başta sağlık çalışanları olmak üzere halk arasında farkındalık oluşturmak amacıyla halı saha futbol turnuvası gerçekleştirildi. İl genelindeki sağlık kuruluşlarından oluşan 11 takımın iştiraki ile gerçekleştirilen Obezite ve Sağlıklı yaşam ligi halı saha futbol turnuvası oynanan final maçı ile sona erdi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, Obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşam için toplum içerisinde bir farkındalık oluşturulması amacıyla turnuvayı düzenlediklerini söyledi. Şahin, “İlçelerle birlikte 11 takımın katlımı ile gerçekleştirilen turnuvanın asıl amacı hem sağlık personelini bir araya getirip tanışıp kaynaşmasını sağlamak hem de sağlıklı sporu yapabilmenin yollarını insanlarımıza göstermektir. Obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşam için bunu kendi kurumumuz sağlık camiası içerisinde başlattık. Halka farkındalığımızı göstermek ve örnek olabilmek için yola çıktık. Bütün halkımızı sağlıklı yaşama sporun her çeşidiyle yürüyüş, yüzme, atletizm , futbol basketbol hepsiyle özellikle evlerinde durmasınlar araçla gidip gelmeden kendi vücutlarıyla yapmalarını istiyoruz” dedi.