Tunceli’de hayvan üreticilerine 68 damızlık koç dağıtıldı.
Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yüzde 80 hibe ile 9 işletmeye 68 adet damızlık koçun dağıtımı gerçekleştirildi. Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde damızlık koçların teslimi nedeniyle düzenlenen programa Vali Osman Kaymak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tarsuslu, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, kurum çalışanları ile üreticiler katıldı.
Kentin en önemli geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirten Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Bunun desteklenmesi son derece önemli. Yaşanan olaylarla nedeniyle ilimizdeki hayvan varlığı yüz binlere kadar düşmüştü. Şu an 400 bin civarında. Amacımız bunu 700-7-800 binlere çıkarmak" dedi. Barış sürecinin devamıyla birlikte çok daha iyi şeyler yapılacağını dile getiren Vali Kaymak, "Yayla yollarımızın yapımı için proje hazırladık kaynak arayışına başladık. Sezonun başlamasıyla birlikte köy yollarımızı yapacak, içme suyu sorunlarını köklü şekilde çözeceğiz. Yine inanç merkezlerinin yollarını yapacağız. İsteğimiz halkımızın rahat bir hayat sürmesi ve üretime katkıda bulunmasıdır" diye konuştu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya ise, Bakanlığın destekleriyle Doğu, Güneydoğu ve Doğu Karadeniz illerine yüzde 80 hibeyle damızlık boğa ve koç desteği sağlandığını söyledi.
Konuşmaların ardından 68 damızlık koç sahiplerine teslim edildi.