Kayseri’de etkisini hissettiren soğuk havalarda, Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bulunan hayvanat bahçesinde, hayvanlara özel bakım yapılıyor.
Kayseri’de, iki gündür etkisini artıran kar yağışının ardından kentte hava sıcaklığı sıfır dereceye düştü. Etkisini hissettiren soğuk havalarda, Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bulunan 173 hayvan türünden 2 binin üzerinde hayvan ağırlayan hayvanat bahçesinde hummalı bir çalışma başlatıldı. Hayvanat bahçesindeki hayvanların soğuk havalardan etkilenmemesi için bakıcılar tarafından özel bakım hazırlandı.
Havaların soğumasıyla beraber hayvanların ısınması için çalıştıklarını söyleyen hayvanat bahçesi Müdürü İsmail Tamokur, "Kar ile beraber havalar soğudu. Kış mevsiminde hayvanların en büyük sıkıntılarından birisi de ısınmadır. Bunu kapalı barınakları ısıtma ile gideriyoruz. Kapalı alanlarımızda infrared ısınma sistemleri ve alttan ısınma sistemleri mevcuttur. İçeriye kapatılması gereken Zürafa ve Zebra gibi hayvanları kapatıyoruz. Kış dönemi boyunca kapalı barınakta kalacaklar. Diğer hayvanlar ise gün içerisinde aydınlık almaları için dışarı çıkarıyoruz. Akşamları kapanış ile birlikte hayvanlarımızı kapalı barınaklarımıza kapatıyoruz" dedi.
Kışın hayvanların gıdalarına da önem verdiklerini kaydeden Tamokur, "Bunun yanı sıra beslenmeleri de çok önemlidir. Enerji seviyesi yüksek gıdalar vermeye dikkat ediyoruz. İlaçların dışında vitamin ihtiyaçlarını giderebilmeleri için meyve ve sebze ağırlıklı beslemeye dikkat ediyoruz. Kış dönemini sıkıntısız bir şekilde atlatacağız" ifadelerini kullandı.