Osmangazi Ortaokulunda öğrencilerle voleybol oynayan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ”Kendi kültürümüzü, kendi milli, manevi değerlerimizi öğrenmek için öncelikle kendi yazarlarımızı tanımalı onların kitaplarını okumalıyız” dedi.
Palandöken ilçesinde bulunan Osmangazi Ortaokuluna gelişinde Beden Eğitimi dersine katılan öğrencilerle birlikte voleybol oynayan Vali Altıparmak, daha sonra okulu gezerek, Okul Müdürü Yüksel Kasapoğlu’ndan bilgi aldı.
Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve İller Bankası Bölge Müdürü Selami Öcal ile birlikte sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Altıparmak, onlara boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.
Kitapların dünyanın en zeki en saygın kişileri tarafından konuşarak anlattıkları değil, üzerinde düşünerek yazdıkları şeyler olduğunu belirten Vali Altıparmak, ”bu imkan bence kaçırılmamalı. O kıymetli kişilerle karşılaşma imkanınız var mı? Sohbet etme imkanınız var mı? Bu imkanları bulsanız bile o kişi, o fikirleri o şekilde size ifade edemeyebilir. Ama kitap elinizde, onun için bu fırsatı iyi değerlendirin” dedi.
Kendi yazarlarını bilmeyen yabancı yazarları bilse dahi onu değerlendiremez diye konuşan Vali Altıparmak, "Çünkü kendi kültürümüzü, kendi milli değerlerimizi öğrenmek için öncelikle kendi yazarlarımızı tanımamız ve kitaplarını okumamız yada birlikte okumamız lazım" dedi.
Okul öğretmenleriyle de bir araya gelen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, öğretmen ve öğrencilerle birlikte resim çekildikten sonra okuldan ayrıldı.