British Council, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Odası işbirliğinde girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlenen “Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi” tamamlandı.
İzmir, Bursa ve Eskişehir’den sonra Adana’da 28 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim sonunda girişimcilere sertifikaları törenle sunuldu.
Eğitim, İngiliz NESTA Yaratıcı Girişimci Programı’nın geliştiricisi, aynı zamanda girişimcilik ve danışmanlık olarak 25 yıldır yaratıcı ekonomilerde deneyim sahibi Percy Emmett tarafından gerçekleştirildi.
Eğitime, reklamcılık, mimari, sanat ve antika, zanaat, tasarım, moda, çizgi film, oyun, film, müzik, performans sanatları, yayıncılık, yazılım, televizyon ve radyo gibi yaratıcılık gerektiren sektörlerden birinde yaratıcı bir fikri, ürünü ya da hizmeti olan veya bu sektörlerden birinde iş kurmuş ve 18 aydan kısa süredir ticari faaliyet yürütmekte olan 20 kişi katıldı.
Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi kapsamında yapılan tüm atölye çalışmalarının sonucunda her şehirden en çok umut vadeden girişimci adayları Mart 2016’da British Council’ın düzenleyeceği konferansta fikirlerini sunma imkanı bulacak.