Kuşadası Kent Konseyi, yılın ilk bilgilendirme amaçlı Genel Kurulunu yaptı. Kuruluş aşamasında alınan karara göre yılda 2 kez gerçekleştirilmesi gereken toplantıların birincisi, Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel sahnesinde yapıldı.
Genel kurula, Kuşadası Kent Konseyi üyelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Özer Kayalı VE CHP Kuşadası İlçe başkanı Soner Kaplan ile çok sayıda üye katıldı.
Kuşadası Kent Konseyi başkanı İsmail Tezgel yaptığı konuşmada, yürütme kurulunda aldıkları karar gereği yılda 2 kez bilgilendirme toplantısı yapmayı kararlaştırdıklarını hatırlattı. Tezgel, “Kent Konseyi Kuşadası’nın en büyük demokratik ilçe örgütü durumundadır. Kuşadası’nda yaşayan herkesin katkılarını alabilmemiz için bileşenleri oldukça geniş bir yelpazeye sahip bir örgütüz. İçimizde bütün kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri var. Bütün demokratik kitle örgütlerinin, kamu yararına çalışan derneklerin temsilcileri var. Sendikaların, siyasi partilerin temsilcileri var. Belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, toplumun her kesiminden, bütün meslek örgütlerinden temsilcilerin bulunduğu çok geniş yelpazesi olan bir örgütlenmeyiz. Biz bir siyasi parti gibi, siyasi parti düşüncesinde olan insanların topluluğu değiliz. Kuşadası’nda yaşayan herkesi kucaklıyoruz. Kuşadası’nı yaşamak için seçen herkesin, çağdaş bir Kuşadası’nda yaşayabilmesi için her alanda çalışma yapacağız” dedi.
Genel Kurulda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Özer Kayalı da, Kent Konseyinden büyük beklentilerinin olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini hatırlattı. Kayalı, “Kent konseyinden çok büyük beklentilerimiz olduğunu ilk toplantılarda da söyledik. Bunu çalıştaylarda da dile getirdik. Bugüne kadar bir kuluçka devresi geçiriyordu. Bir takım projeler hazırlandığını biliyorum. Artık bu projelerin hayata geçmesi anlamında ciddi adımlar atmamız gerekiyor. İlerleyen süreçte gerçekleştirilecek gençlik meclisi çalıştayını önemsiyorum. Oradan çıkacak projeleri de heyecanla bekliyorum. Olanaklarımız ölçüsünde projelerin çalışmalarına hemen başlamak istiyoruz, çünkü sezonda geliyor. Yönetimimizle ilgili bazı eleştiriler duyuyorum. On iki ay geçti hiçbir şey yapılmadı deniyor. Yerel seçimlerin üzerinden 12 ay geçti. Ama bizlerde çok şey yaptık. Belediyemizi kurumsallaştırma adına ciddi yol aldık, hatta çok az eksiği kaldı. Bunu da önümüzdeki aylarda tamamlayacağız. Bunun dışında çok ciddi projeler ürettik. Artık kuluçka devresi bitti, önümüzdeki aylarda yatırım dönemine başlayacağız” dedi.
Kent Konseyinin geçtiğimiz Haziran ayından bu yana yaptıklarıyla ilgili bilgilendirmeyi Konsey Başkanı İsmail Tezgel ile Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu yaptı. Genel kurul katılımcıların soru ve önerilerini dile getirmesiyle sona gerdi.