TRABZON (AA) - Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş (Çoruh EDAŞ), iş kazalarında bir önceki yıla göre yüzde 60 oranında azalma meydana geldiğini, 2014 yılında ki iş kazalarının ise hafif yaralanma ile sonuçlandığını bildirdi.

Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, kurumun iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinde temel amacın, çalışanlara sağlıklı ve güvenli bir  çalışma ortamı sağlamak olduğu belirtildi.

 Bu kapsamda alınan tedbirler sonucunda iş kazalarında gözle görülür bir düşüş yaşandığı vurgulanan açıklamada, "İş kazalarında bir önceki yıla göre yüzde 60 oranında azalma olduğu, 2014 yılında meydana gelen iş kazalarında ise hafif yaralanma ile sonuçlandığı tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin uluslararası standartlarla sağlandığına işaret edilerek, "Şirketimiz yaptığı iş açısından, çok tehlikeli işler kapsamında yer almaktadır. İş kolunda bin 144 kişi istihdam edilmektedir. Kazaların azalmasında her yıl yapılan iş güvenliği eğitimlerinin, anlık denetimlerin ve personelin risk algısını yüksek tutmak için yapılan diğer çalışmalar etkili olmuştur" denildi.