Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hastanelerin verimlilik değerlendirmesi için bir dizi çalışma gerçekleştirdi.
Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği tarafından hastanelerdeki hizmet kalitesini ve verimliliği arttırmak amacıyla oluşturulan ekip tarafından, bazı sağlık tesislerinde denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde sağlık hizmeti sunum kalitesinin iyileştirilmesi, sağlık tesislerinde verimliliğin arttırılması ve var olan kaynakların etkin kullanılması gibi konular ele alındı. Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterliğinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, Kamu Hastane Birlikleri Verimlilik Karne Değerlendirmesi Hakkında Yönerge kapsamında yayınlanmış olan verimlilik gözlemcisi yerinde değerlendirildiği belirtilerek, "Rehberindeki kriterler, genel sekreterliğimiz bünyesinde oluşturulan ekip tarafından bağlı sağlık tesislerimiz içersin de bulunan Bilecik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Söğüt Devlet Hastanesi ve Bilecik Devlet Hastanesinde yerinde değerlendirme çalışmaları yapılmıştır. Yerinde değerlendirme çalışmalarına ekip olarak Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. İbrahim Ethem Şahin, İdari Hizmetler Başkanı Osman Nuri Arı, Uzman Dr. Zeynep Yılmaz, Uzman Mehmet Öztaş, Eczacı Uzman Utku Balcı, Bilecik Devlet Hastanesi Kalite Sorumlusu Hemşire Canan Bekar ve Bozüyük Devlet Hastanesi Kalite Sorumlusu Hemşire Oya Bozdoğan katıldı" denildi.
Ayrıca, belirlenecek olan tarihlerde verimlik kriterleri doğrultusunda Bozüyük Devlet Hastanesi ve Osmaneli Devlet Hastanesi’nde yerinde değerlendirme çalışmaları yapılacağı belirtildi.