Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun başlatmış olduğu “Kitap Bağışı” kampanyasını sosyal medya üzerinden duyan Samsun’dan İlkokul öğrencileri, Başkan Fadıloğlu’na anlamlı birer mektup göndererek, kitap talebinde bulundu. Bir birinden anlamlı mektuplara duyarsız kalmayan Başkan Fadıloğlu, mektubun sahiplerini kırmayarak, bin adet kitap gönderdi.
Eğitime vermiş olduğu desteklerle gönüllerde taht kuran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Samsun’dan iki ilköğretim okulu öğrencisinin de kalbini kazandı. Geçtiğimiz aylarda Başkan Rıdvan Fadıloğlu’nun ilçe genelinde bulunan 73 okula yapmış olduğu 36 bin 500 kitap bağışını, sosyal medya üzerinden duyan Samsun’un İlk adım ilçesi Yeşilyurt Demir Çelik İlkokulu öğrencilerinden Zeynep Işıkgün, Betül Güler ve Tuğba Cimemre, kitap talebinde bulunmak için birer mektup yazarak, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na gönderdi. Duygu dolu sözlerin yer aldığı Betül Güler’in mektubunda, “Sayın Büyüğüm; Merhaba ben Yeşilyurt Demir Çelik İlkokulu’ndan bu mektubu gönderiyorum. Bizim kütüphanemizde çok az kitap var. Lütfen bize biraz kitap gönderir misiniz? Çünkü ben kitap okumayı çok seviyorum. Bize kitap gönderirseniz çok mutlu olurum. Eğer çocukları seviyorsanız bizi kırmazsınız değil mi? Sevgi ve saygılarımla” sözleriyle duygu dolu anlar yaşayan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilerin yapmış olduğu bu duyarlı davranışa sessiz kalmayarak, bin adet kitap gönderdi.
Sömestr tatilinin bitmesiyle birlikte, okulun ilk günü kitaplarına kavuşan öğrenciler, mutluluklarını öğretmenleriyle paylaştılar. Başkan Rıdvan Fadıloğlu tarafından gönderilen yaklaşık bin kitabı, okul kütüphanesine kendi elleriyle yerleştiren Tuğba Cimemre, "Okulumuzda çok az kitap vardı. Arkadaşlarımızın daha iyi kitap okumaları ve daha iyi eğitim görmeleri için Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanımıza mektup yazarak, kitap talebinde bulunduk. Bizi kırmadı ve kitap gönderdi. Bu sayede okulumuzdaki kitaplar çoğaldı. Bunun için Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Başkan Rıdvan Fadıoğlu’na mektup gönderen öğrencilerden Zeynep Işıkgün ise, “Arkadaşlarımın daha çok eğitim almalarını istiyordum. Kütüphanemize kitaplar getirip arkadaşlarıma iyilik yapmak istiyordum. Bunun içinde Belediye Başkanımızdan Şehitkamil Belediye Başkanımıza mektup yazarak kitap istedik. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar ve kütüphanemize yeni kitaplar gönderdiler. Başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz ve bizi kırmadıkları için Başkanımızı çok seviyoruz” diye konuştu.
Okul Müdürü Bülent İçbudak ise, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederek, "Öğrencilerimiz izlediği TV yayınlarından etkilenerek kendilerine birer kahraman buluyor. Biz de öğrencilerimizin lisanları ve gelişmelerine daha da yardımcı olmak için ‘Dizilere Ara Verdik, Kitaplara Sarıldık’ projesini ürettik. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz kendi el yazılarıyla Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na mektup gönderdiler. Kendileri öğrencilerin bu isteğine duyarsız kalmadı ve okulumuza bin adet kitap yardımında bulundu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.