KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediyesinin ev sahipliğinde 25-27 Mart'ta düzenlenecek "İklim Değişikliği Safranbolu Kongresi"nin hazırlıkları sürüyor. 

Kongreye hazırlık kapsamında Tarihi Çarşı esnafıyla bir araya gelen Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, kongrenin önemine değindi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) ve Avrupa Çevre Birliğince düzenlenecek kongrenin bütün hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Aksoy, Tarihi Çarşı esnafının da kongreye en iyi şekilde hazırlanmasını istediklerini kaydetti. 

Aksoy, kongreye iklim değişikliği konusunda çalışmalar yapan, dünya çapında söz sahibi önemli bilim ve devlet adamlarının katılacağına işaret ederek, "İlçemize gelecek önemli konuklarımızı, ev sahibi olarak en iyi şekilde ağırlamalıyız" diye konuştu. 

Birçok konu ve projede halkla istişare ederek, önemli kararlar aldıklarını vurgulayan Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Böylesi önemli kongre öncesi Safranbolumuzu layığıyla temsil edebilmek ve tanıtımını yapabilmek için elimizden geleni yapacağız. Tabii ki bu konuda Safranbolu halkı ve esnaf kardeşlerimize de büyük rol düşmekte. Çevre temizliğinden tentelere kadar pek çok konuda daha dikkatli davranmalı, hareket etmeliyiz. Halkımızın duyarlılığına sonuna kadar kefilim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımını beklediğimiz bu büyük kongreyi, hep birlikte inşallah başarıyla tamamlayacağız."