Yuntdağı’nda bulunan köy muhtarları ve köylülerin katılımı gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma Toplantılarının bir yenisi de Osmancalı Çok Programlı Lisesi’nde yapıldı. Rutin bir belediyecilik anlayışının dışında hizmet verdiklerini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Yuntdağı bölgemizin kalkınması için yaptığımız çalışmalara her gün bir yenisini daha ekliyoruz. Amacımız Yuntdağı’nı ticaret üssü haline getirmektir.” dedi.
Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma Toplantısı, Yunusemre Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Osmancalı Çok Programlı Lisesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, Yunusemre Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Haldun Bilgi, Yunusemre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ayşe Çukurova ve vatandaşlar katıldı.
Osmancalı Çok Programlı Lisesi’nde gerçekleştirilen Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma Toplantısı’na katılan Osmancalı, Yayla, Kışla, Siyekli, Durasallı, Küçükbelen, Kozaklar, İlyasçılar, Akçaköy ve Maldan köy muhtarları ve vatandaşlara, kırsal kalkınmanın gerçekleşmesi için yapılması gerekenler anlatıldı. İlk Olarak Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Haldun Bilgi, vatandaşların istekleri doğrultusunda açılan ve açılabilecek kurslar hakkında bilgi verdi. Yunusemre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ayşe Çukurova da, devlet tarafından yapılan yardımlardan ve yararlanabilme şartları hakkında bilgi verirken, Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban da şimdiye kadar belediye olarak kırsal kalkınmanın sağlanması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
"RUTİN BELEDİYECİLİK YAPMIYORUZ"
Daire Müdürlerinin verdiği bilgilerin ardından vatandaşlara kırsal kalkınmanın sağlandığı takdirde yaşanacak güzellikler hakkında açıklamalarda bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Devletimiz, sosyal devlet politikası izleyerek, vatandaşlarımıza daha çok nasıl katkıda bulunabiliriz diye projeler geliştirmekte. Her ay kaymakamlıklarımıza gelen sosyal yardımlaşma kaynağı en büyük kaynaklardan biridir. Devletimiz, halkına milletine sahip çıkmaktadır. Kaymakamlık bünyesinde oluşan Sosyal Yardımlaşma Vakfı değişik kalemlerde yardımlarda bulunuyor. Özellikle, hanımlar, gençler, kendi işini kurmak isteyenler, bir meslek sahibi olmak isteyenler bu yardımlardan yararlanıyorlar. Önce kurs alıyorsunuz, sonra bu kursun devamında bir işyeri açıyorsunuz. Bu işyerinin bütün ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanıyor. Siz de bunun karşılığında kendi işinizi kurmaya ve ayaklarınız üzerinde durmaya çalışıyorsunuz. Bunun gibi pek çok proje var. Bunun yanı sıra Halk Eğitim Merkezimizin de açmış olduğu 90’a yakın kurs var. Gerek Hükümet kurumları, gerekse belediye olarak halkımızın bilinçlenmesi ve gerekli eğitimleri alarak işlerinde daha verimli hale gelmeleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Biz Yunusemre Belediye olarak, rutin belediye hizmetlerinin dışında da halkımızın istekleri doğrultusunda da çalışmalar yapıyoruz. Sadece şehircilik anlayışının dışında, köylerimizin de kalkınması için Kırsal Kalkınma ve Muhtarlıklar Müdürlüğümüzü kurduk. Artık Yuntdağı köylerimizde bizim birer mahallemiz olduğu için ve Yunusemre ilçemiz batıya doğru gelişmekte olduğu için buradaki mahallelerimizde değer kazanmakta. 10 yıl 20 yıl sonrasını hayal ederek, hedeflerimizi ona göre belirliyoruz. Bu bölgenin gelişmesi yönünde atmış olduğumuz tohumları daha da güçlendirirsek, sizler de buna sahip çıkarsanız, buraları çok daha fazla güzel görünüme ve kazanıma sahip bölgeler haline gelecektir." dedi.
"BİNLERCE FİDAN DAĞITTIK"
Kırsal alanlarda üretimin artması için aşılı fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çerçi, "Yunusemre Belediyesi olarak bu yıl içerisinde 9 bin aşılı ceviz fidanı dağıtımı yaptık. 14 bine yakın aşılı Antep Fıstığı fidanı dağıttık. 10 bin civarında aşılama işlemi gerçekleştirildi. Süt ve küçükbaş hayvan konusunda büyük çalışmalar başlattık. Yağcılarda kurulan kooperatifi de destekleyerek, özellikle koyun ve keçi sütünün artması için altyapıya önem verdik. Süt soğutma tanklarını bazı köylerimize yerleştirerek, sütümüzün taze kalmasını sağladık. Hedefimiz bir kaç sene sonra Yuntdağları bölgesini özelikle kabuklu meyve üretiminde söz sahibi konuma getirmek." diye konuştu.
"YUNTDAĞI’NI TİCARET ÜSSÜ HALİNE GETİRECEĞİZ"
Başkan Çerçi, "Gerçekleştirdiğimiz projeleri hayata geçirdiğimiz zaman Yuntdağı bölgesi bir ticaret üssü haline gelecek. Buralara sosyal tesisler yapacağız. Bir bölgemize lokantası, kafeteryası olan geniş bir alan inşaa edeceğiz. Ticaret yapan büyük şirketlerin konaklamaları için lüks oteller yapılacak. Burada üretilen ürünlerin burada işlenebilmesi için paketleme işletmeleri kurulacak. Burada kuracağımız üretici pazarında ise, burada yaşayan kadınlarımız kendilerinin el emeği göz nuru eserlerini satarak, ailelerine katkıda bulunma fırsatı bulacaklar" dedi.