8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ardahan Valiliği tarafından program düzenlendi.
Ardahan Valisi Ahmet Deniz’in eşi Olcay Deniz’in ev sahipliğinde Polis Evi’nde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un eşi Cevriye Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin’in eşi Zehra Hilal Bilgin, Adalet Komisyonu Başkanı Sait Özdemir’in eşi Esra Özdemir, Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz’ın eşi Canan Korkmaz, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin’in eşi Nurhan Pişkin, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun’un eşi Şerife Coşgun, Göle Kaymakamı Zafer Oktay’ın eşi Canan Oktay, Hanak Kaymakamı Mehmet Balıkçılar’ın eşi Şerife Balıkçılar, İl Jandarma Komutanı Osman Yeşilöz’ün eşi Makbule Yeşilöz ve Gazi ve Şehit eşleri, kurum müdürlerinin eşleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum örgütlerinin kadın temsilcileri katıldı.
Programa katılan kadınlarla görüşerek, günlerini kutlayan Olcay Deniz, daha sonra bir konuşma yaptı. Kadınların, anne ve eş olarak topluma yön verdiklerini söyleyen Olcay Deniz, “Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk, ‘Bir toplum aynı amaca, bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan ise ihtimal yoktur’ diyor. Medeni bir yürüyüşte kadın ve erkeğin güçlü bir şekilde yan yana yürümesi, bir toplumu sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi için çok ama çok önemlidir. Peygamber efendimiz, ‘cennet annelerin ayakları altındadır’ diyerek, annelerimizin toplum için ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Kadınlar, hem toplumun, hem de ailenin temelidir. Kadınlar bir anne olarak, bir eş olarak toplumlara yön vermektedir. Onun içindir ki kadınları dışlayan, onlara ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler. Kadınlar mutlu ve umutlu ise, ülkeleri de mutlu ve umutludur. Maalesef son günlerde ayaklarının altında cennet vaad edilen annelere ve kadınlara yönelik artan bir şiddet görmekteyiz. Özellikle Özgecan kızımızın hunharca katledilmesi, hepimizi derinden yaralamıştır. Özgecan kızımızı rahmetle anıyorum. Sevginin ve hoşgörünün yıllardır yoğun bir şekilde yaşandığı Anadolu topraklarında kimden gelirse gelsin, şiddete hayır demeliyiz. Kadına şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu unutmamalıyız. Hiçbir töre kadınlara şiddeti meşru kılamaz. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız yüreklerinde sevginin ve şefkatin sınırsız yaşandığı aile ve toplumun temel direği olan annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyorum” dedi.
Programda Vali Yardımcıları ve Kaymakam eşleri, Olcay Deniz’e çiçek takdim etti. İkramların ardından programa katılan kadınlar, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.