İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 bin 815 personel ile karla mücadelesini sürdürüyor. Hava sıcaklığının eksi 11’e düştüğü İstanbul’da kar kalınlığı Şile Darlık’ta 35 santimetreye kadar ulaştı.
İstanbul’da dün akşam saatlerinde yeniden kuvvetlenen ve gece boyu aralıklarla devam eden kar yağışı Anadolu yakasında etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre kar yağışının bu gece saatlerine kadar devam etmesi ve sonrasında kesilecek. Dün gece İstanbul’da genellikle sıfır derece ve altında seyreden sıcaklıkların bu gecede eksi değerlerde düşeceği ve kuvvetli don ve buzlanma yaşanması bekleniyor. Kar yağışı özellikle Anadolu yakasında sabaha kadar şiddetli sürdü, sabah saatlerinde ise don olayları meydana geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şehrin 28 farklı noktasında bulunan Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) ile yollarda oluşması muhtemel buzlanmaları 3 saat öncesinden tespit ederek yollarda gerekli tuz ve solüsyon çalışması yapıyor. 4 bin 815 personelin bin 28 araçla görev yaptığı çalışmalarda 4 bin 498 ton tuz, 57 ton solüsyon kullanıldı. Karayolları ekipleri ise bin 50 ton tuz, 6,2 ton üre kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İSFALT ekipleri ana arterler ve caddelerde kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Atık Yönetim Müdürlüğü, Park Bahçeler Daire Başkanlığı, İSTAÇ ekipleri ise kaldırımlar, yaya üst geçitleri, duraklar, metro giriş ve çıkışları, vapur iskelelerinde elle kar kürüme çalışmaları yaptı. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri sahada çalışan tüm personelin ihtiyaçlarını karşıladı. Mobil büfeler halkın yoğun olduğu yerlerde vatandaşlara çay ve çorba ikram etti.
EVSİZLER, SPOR SALONUNDA BARINDIRILIYOR
Darülaceze Müdürlüğü Zeytinburnu Spor Salonu’nda evsiz vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. 523 erkek, 30 kadın olmak üzere toplam 553 kişi Zeytinburnu Spor Salonu’nda barındırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu "Köy Tim"leri ise köylerde kar kürüme çalışmaları yapıyor. Muhtarların kontrolünde bulunan küreme aparatlı traktörler köy yollarının açık tutulmasında kullanılıyor.
ŞİLE’DE KAR KALINLIĞI 35 SANTİMETREYE ULAŞTI
Kınalı Selimpaşa bölgesinde hava sıcaklığı eksi 11 dereceye kadar düşerken, hava sıcaklığının en yüksek bölgenin ise eksi 4,2 ile Beykoz olduğu görüldü. Şile-Darlık’ta kar kalınlığı 35 santimetreye ulaşırken, Maslak civarında ise kar kalınlığı 7 santimetreye kadar yükseldi.