3. Ticaret Müşavirleri Konferansı 5-9 Ocak tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konferans kapsamında dünyanın dört bir tarafından gelen ticaret müşavirleriyle buluşacak.
Ekonomi Bakanlığı’nın geleneksel hale getirdiği Ticaret Müşavirleri Konferansı, uluslararası ticaret politikalarının oluşturulması ve başarılı bir şekilde uygulanmasında kurumsal deneyim ve bilgiden azami şekilde yararlanılmasına imkan tanıyor. Toplantılar sırasında yurtdışında sahada görev yapan Ekonomi Bakanlığı çalışanları, uluslararası ticaret politikalarını ilgilendiren alanlarda izlenen ulusal stratejiler hakkında en üst merciler tarafından bilgilendiriliyor. Bu kapsamda düzenlenecek 3. Ticaret Müşavirleri Konferansı, 5-9 Ocak 2015 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek. Konferansa 95 ülke, 3 daimi temsilcilik, 138 merkezden 181 ticaret müşaviri ve ataşe katılacak.
Konferansın ilk gün programı Ekonomi Bakanlığı Kampüsü’nde bulunan Hikmet Esen Konferans Salonu’nda yapılacak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin açılış konuşmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu katılımcılara hitap edecek. Konferansın ikinci gününde Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, üçüncü gününde ise Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik konuşma yapacak. Program Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (INTES), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD, Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) başkanlarının konuşmaları ile devam edecek.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TİCARET MÜŞAVİRLERİYLE BULUŞACAK
Aynı akşam Ankara Rixos Otel’de DEİK ev sahipliğinde Ekonomi Bakanlığı ile DEİK mensuplarının katılacakları bir akşam yemeği gerçekleştirilecek. Ekonomi Bakanlığı’nın ev sahipliğindeki yemeğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.
Konferansın dördüncü gününde ise Sheraton Hotel’de TİM organizasyonunda ticaret müşavirleri ile özel sektörün bir araya geldiği "Ticaret Müşavirleri-Firma Buluşmaları Etkinliği" düzenlenecek. Konferans, Ekonomi Bakanlığı’nda kurumsal konular görüşülerek sona erecek.