Galatasaray, ligin ilk yarısının kapanış haftasında Olimpiyat Stadı’nda konuk olduğu Beşiktaş’ı 2-0 mağlup etti.
Sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Beşiktaş ile derbi mücadelesinde karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan mücadelenin 50. dakikasında sahneye çıkan Felipe Melo, skoru 1-0’a getirdi. Karşılaşmanın 90+5. dakikasında ise Burak Yılmaz, skoru belirleyen golü kaydetti. Bu sonuçla Galatasaray, puanını 35’e yükselterek, Beşiktaş ile puanını eşitledi. Fenerbahçe ise 7 hafta sonra liderliğini korumuş oldu.
VELİ KAVLAK ATILDI
Siyah-beyazlı ekibin orta saha oyuncusu Veli Kavlak, karşılaşmanın 61. dakikasında yaşanan tartışma esnasında Hollandalı yıldız Wesley Sneijder’e yaptığı elle müdahalenin ardından oyundan atıldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır’ın doğrudan kırmızı kart gösterdiği Kavlak, soyunma odasının yolunu tuttu.
BURAK YILMAZ’A ‘HIRSIZ’ TEZAHÜRATI
Beşiktaşlı taraftarlar maçın başından itibaren top sarı-kırmızılıların golcü ismi Burak Yılmaz’a geldiğinde ‘Hırsız’ şeklinde tempo tuttu.
MELO’DAN EN ÇOK GOL KARTAL’A
Sarı-kırmızılıların Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, süper lig kariyerinde en çok golü Beşiktaş’a karşı attı. Galatasaray forması altında 138 resmi karşılaşmaya çıkan Melo, 17 gol, 11 asistlik performans sergiledi. Tecrübeli oyuncu attığı 17 golün 4’ünü Beşiktaş’a karşı kaydetti.
SEDYE İLE OYUNDAN ALINDI
Maçın tek golünü kaydeden Melo, 71. dakikada sakatlanarak oyun alanını sedye ile terk etti. Brezilyalı oyuncunun yerine Bruma dahil oldu.
SNEIJDER’A SU ŞİŞESİ ATILDI
Karşılaşmanın 79. dakikasında sakatlanarak oyundan alınan Hollandalı yıldız Wesley Sneijder’e soyunma odasına girdiği sırada siyah-beyazlı taraftarlar su şişesi fırlattı. Yıldız oyuncu da Beşiktaşlı taraftarlara tepki gösterdi. Sakatlanan Sneijder, yerini Olcan Adın’a bıraktı.
BILIC’İN DERBİLERDE YÜZÜ GÜLMÜYOR
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic bugüne kadar çıktığı hiçbir derbi maçından galibiyetle ayrılamadı. Bilic bugüne kadar oynadığı 5 derbi maçında da galibiyet yüzü görmedi. Daha önce 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle sahadan ayrılan Hırvat teknik adam, bugün de Galatasaray’a 2-0 mağlup oldu.