23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, temsili olarak koltuğunu Öğrenciler İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Ayşe Rana Çiçek’e bıraktı.
Vali Yardımcısı Murat Süzen, okul müdürü ve öğretmenlerinin de hazır bulunduğu Valilik makamında temsili Vali Ayşe Rana Çiçek, Vali Mahmut Demirtaş’a bir buket çiçek takdim ederek makam koltuğuna oturdu.
Tüm Dünya çocuklarının bayramını kutlayan Vali Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünya çocuklarına armağan edilen tek evrensel çocuk bayramı olduğunu belirterek, “Tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyor, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyorum” dedi.
Adıyaman’ın temsili Valisi Ayşe Rana Çiçek, Vali Mahmut Demirtaş’ı okuluna davet ederek, okuluna konferans salonu, çocuk oyun parkı yapılması ve yeni bilgisayar alınması talebinde bulundu.
Vali Mahmut Demirtaş ise, okulun eksikliklerini not alarak, eksikliklerin giderilmesi için gereğini yapacaklarını ve önümüzdeki hafta içerisinde de okulu mutlaka ziyaret edeceğini ifade etti.
Temsili Vali Çiçek, Vali Demirtaş’a günün anısına bir portre armağan ederken, Vali Mahmut Demirtaş ise temsili Vali Çiçek’e içinde kalem, kitap ve çeşitli hediyelerden oluşan bir çanta armağan etti.