Lületaşı El Sanatları 6’ncı Fotoğraf Yarışması’nda derece alan eserler, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin Sergi Salonu’nda beğeniye sunuldu.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Eskişehir Sanat Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği resim yarışmasında derece alan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Lületaşı ve el sanatlarının tanıtılması adına çekilen fotoğrafların sunulduğu sergide, dereceye girmeye hak kazanan 6 eserin sahibine Birlik Başkanı Ekrem Birsen tarafından plaket takdim edildi.
Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şahabettin Tosuner, serginin açılışını yaptığı konuşmada, “2009 yılından bu yana Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile bu yarışmaları sürdürdük. 6 yılda ciddi bir arşive sahip olduk. Daha önceki yıllarda lületaşımız fotoğraflanmamış. Bu yüzden daha önceden yapılan önemli eserleri göremiyoruz, sadece eski gazete sayfalarında siyah beyaz resimleri var. Ama şimdi Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile bu çalışmalar kaybolmayacak. Bu yüzden kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ise konuşmasında, lületaşının Eskişehir için öneminden bahsetti. Birsen, “Eskişehir Sanat Derneği lületaşını unutmayıp fotoğraflayarak gerçekten önemli bir arşivi bizlere kazandırdı. Bugün bu serginin 6. sının yapmaktan gurur duyuyoruz. Lületaşı Eskişehir için çok önemli. Bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sergide, çektiği fotoğraf ile 1’nci olmaya hak kazanan Dr. Bülent Kızılkuş da, lületaşının Eskişehir’in tarihiyle adeta bütünleştiğini dile getirdi. Eskişehir’de gelişen turizmle birlikte lületaşının önemli bir değer kazandığını aktaran Kızılkuş, “Eskişehir’in tarihi ile bütünleşen bir olay. Ben onun daha gelişmesi, daha şekillenmesi ve daha sanatsal bir boy kazanması adına yapılacak şeyleri görmek istedim. Emekçileri resimlemek istedim. Yarışmaya katılırken birinci olacağımı hiç düşünmemişti, sadece katkı amacıyla katılmıştım. Çektiğim resim, bir taşla emeğin birleşimini anlatıyor. Bizler taşı hep cilalı haliyle neon ışıkların altında gördük. Bunun en önemli şekli emek boyutu. Ben çektiğim fotoğrafta bunu göstermek istedim” şeklinde konuştu.
Sergide yaptıkları eserlerle Dr. Bülen Kızılkuş birinci, Eyüp Salacak ikinci ve Yüksel Servi ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere plaket takdimi de yapılan sergi açılışına, fotoğraf sanatçıları ve sanatseverler de katıldı.