Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda belediye ile kardeşlik bağı kuran Keçiören Belediyesi, son olarak Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli Belediyesi ile kardeş belediye imza protokolü imzaladı.
Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr Ercan Candan, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve her iki belediyenin meclis üyeleri katıldı. İmza töreni öncesi Karadeniz Ereğli’yi tanıtan sinevizyon gösterisi sunuldu.
Keçiören’e yeni bir kardeş daha gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Ak, “Karadeniz Ereğli ile kardeşlik ilişkilerimiz çerçevesinde karşılıklı olarak projelerimizi tecrübelerimizi ve birikimlerimizi paylaşacağız. Amacımız vatandaşlarımıza her zaman en iyi hizmeti sunmaktır” dedi.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Uysal ise, kardeşlik protokolünün imzalanmasında katkıları olan AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül’e teşekkür ederek, “Aynı zamanda bizi çok güzel bir şekilde ağırlayan Keçiören Belediye Başkanıma da çok teşekkür ediyorum. İki kardeş belediye olarak bilgi, birikim ve tecrübelerimizi kardeşçe paylaşacağımıza kalpten inanıyorum. Başkanıma verdiği desteklerden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Ercan Candan da kardeş belediye antlaşmasının her iki belediyeye de hayırlı olmasını dileyerek, “Keçiören Belediyesi ile beraber Karadeniz Ereğli’yi çok daha iyi yerlere getirmek için çalışacağız” dedi.
Protokolün imzalanmasından sonra Başkan Ak, konuk heyete Mevlana Kültür ve Spor Merkezi, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi, Yonca Yaşam Merkezi ile Gümüşdere Ihlamur Vadisi projelerinin maketlerini göstererek bilgi verdi. Tören nedeniyle düzenlenen kokteylin ardından belediye önünde toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Başkan Ak, konukları onuruna Estergon Kalesi Ören Köşk’te akşam yemeği de verdi.