MHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Hakan Kalkan, tanıtım çalışmaları kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Kadın Kolları Teşkilatı’nı ziyaret etti.
Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun, Milletvekili Aday Adayı Hakan Kalkan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizler partimizden aday olan herkesin çok kaliteli ve iyi insan olduğuna, bizlere fayda getireceğine inanıyoruz ve onları bir bayrak olarak kabul ediyoruz. Bu bayrağın arkasında da, Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları olarak duruyoruz. Hakan Kalkan kardeşimiz de, onlardan bir tanesi. Çıkmış olduğu yolda başarılı olacağına inanıyor, bu yolun hayırlı olmasını diliyoruz, başarılı olmasını temenni ediyoruz. Her zaman bayanlar olarak da bizler kardeşlerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.
Coşkun, Türkiye’de kadınların yaşadığı sorunlara da değinerek, “Kadına bedeni ile değil, onuru ile bakılmalıdır. Kadın haklarını söylemiyorum ayrımcılık olmasın İnsan Hakları olarak görüyorum” ifadesini kullandı.
Milletvekili Aday Adayı Hakan Kalkan da, Türkiye’de kadın olmanın zorluğunun yanı sıra, kadınların başta şiddet, çocuk gelinler, töre cinayetleri gibi pek çok sorununu da bildiğini belirttiği konuşmasında, söz konusu sorunların Meclis çatısı altında etkili bir şekilde dile getirilmesi ve takipçisi olunması gerektiğinin altını çizdi.
Öncelikle partisi MHP tarafından aday gösterilmesi ardından ise Malatyalı seçmenlerin teveccüh göstererek Milletvekili seçilmesi durumunda, bu konudaki hassasiyetleri göz önünde bulunduracağı sözünü veren Kalkan, ilgili konularda mutlaka yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç bulunduğunu da sözlerine ekledi.