Şehzadeler Kaymakamlığı ile Şehzadeler Belediyesi, olumsuz hava şartları nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilere fidan desteğinde bulundu. Halıtlı, Sarıalan’da bağ ve ceviz, Sancaklıbozköy, Karaoğlanlı ve İğdecik Mahallelerinde ise kiraz ve şeftali fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz aylarda meydana gelen kar yağışı nedeniyle Şehzadeler ilçesinde üretim yapan çok sayıda çiftçi zarara uğradı. Çiftçilere yeniden bahçe yapabilmeleri için fidan desteğinde bulunuldu. Şehzadeler Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Şehzadeler Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Fidan Dağıtım Projesi çerçevesinde bağ, ceviz, kiraz ve şeftali fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Halıtlı ve Sancaklıbozköy ’de düzenlenen fidan dağıtım törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Şimşek, Şehzadeler İlçe Tarım Müdürü Ferhat Bozyaka, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyetinden Burhan Kurtoğlu ve Yaşar Uğur ile birlikte hibe desteğinden faydalanan çiftçiler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Tarım Müdürü Bozyaka, kaymakamlık, belediye ve ilçe tarım müdürlüğü olarak çiftçilere bağ ve ceviz fidanı dağıtımında bulunacaklarını söyledi.
“DEVLETİN ŞEFKAT ELİNİ HALKLA BULUŞTURUYORUZ”
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Biz yeni Türkiye diyoruz, işte yeni Türkiye budur. Yeni Türkiye halkının yanında olan, iyi günde kötü günde üreticisini çiftçisini düşünen Türkiye’dir. Bir doğal afet yaşadık. Çiftçilerimizin ağaçlarında zararlar meydana geldi. Sayın Kaymakamımızla birlikte kar, çamur demeden incelemelerde bulunduk, zararları yerinde tespit ettik. Çiftçinin yaralarını da çok şükür sarıyoruz. Halıtlı Mahallesi’nde 11 kişiye 12 bin 118 adet bağ fidanı ile 4 kişiye 840 adet ceviz fidanı, Sarıalan Mahallemizde ise 3 kişiye 3 bin 685 adet bağ fidanı dağıtıyoruz. Bununla da kalmıyoruz. Sancaklıbozköy, Karaoğlanlı ve İğdecik Mahallelerimize de 12 bin 265 adet kiraz fidanı, 3 bin 490 adet şeftali fidanı dağıtacağız. İkinci etapta da yine mağduriyet yaşayan çiftçilerimize zeytin fidanı dağıtacağız. Ardından da organik tarım yapan çiftçilerimize desteklerimiz olacak. Devletimizin şefkat elini halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Bu anlamda her zaman yanımızda olan çok değerli kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Şehzadeler Kaymakamı Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ise, “Aralık ayında meydana gelen kar yağışı nedeniyle bazı çiftçilerimiz zarara uğradı, biz de geçmiş olsun demeye geldik. Bu zararı telafi etme anlamında bir şeyler yapmak istedik. Bağ ve ceviz fidanlarının alımını Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yaptık. Bu çalışmaya Şehzadeler Belediyemiz de destek verdi. Fidanlarımız hayırlı uğurlu olsun” dedi.
ÇİFTÇİLER ÇOK MUTLU
Fidan desteğinden faydalanan Bünyamin Palas, “Asma fidanı aldık, bazı arkadaşlar ceviz fidanı aldı. Arkasından zeytin fidanı alacağız. Belediyemize kaymakamlığımıza teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Ceviz fidanı alan Metin Bozkaplan ise, “Kar nedeniyle fidanlarımız zarar gördü. Fidan dağıtımı bizi çok mutlu etti. Kaymakamımızdan, belediye başkanımızdan çok memnunuz. Ben ceviz fidanı aldım. İnşallah devamı gelir” şeklinde konuştu.
EN BÜYÜK YATIRIM SANCAKLIBOZKÖY’E
Halıtlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dağıtımının ardından Sancaklıbozköy’de bir tören düzenlendi. Kiraz Üreticileri Derneği Başkanı Mustafa Kabasakal’ın da yer aldığı törene katılan çiftçiler, Kaymakam Çorumluoğlu ve Başkan Çelik’i büyük bir sevinçle karşıladı. Sancaklıbozköy’de ise kiraz ve şeftali fidanı dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çelik, “Şüphesiz ki bu mahallerimiz için kiraz son derece önemli. Kuzey yarım kürede ilk kirazı biz üretiyoruz, ihraç ediyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Bu konuda Ankara’da git gel mekik dokur hale geldik. Çok şükür kaymakamımızın da destekleriyle milli emlak müdürlüğüne ait olan yerlerin tahsisiyle ilgili işlemleri tamamladık. Bunu yaparken de plan ve proje çalışmalarımız devam etti. İnanıyorum ki kısa bir süre içerisinde projelerimiz de tamamlanmış, tanıtılır hale gelmiş olacak. Ardından da kiraz pazarının temelini dualarla atacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Nasip olursa bu yıl yapacağımız en büyük yatırım, rakam olarak Sancaklıbozköy’de olacak. Şehzadeler Belediyesi yeni bir belediye, birimlerimizde kiracıyız. Benim bir hizmet binam yok ama en büyük yatırımımız kiraz merkezi olacak” dedi. Kaymakam Çorumluoğlu ise, çiftçilerden çalışmalarını ve üretim yapmalarını istedi. Konuşmaların ardından 19 çiftçiye kiraz ve şeftali fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Sancaklıbozköy’ün ardından Karaoğlanlı’da 7 kişiye, İğdecik Mahallesi’nde ise 19 kişiye kiraz ve şeftali dağıtımı oldu.