Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali Türkel ve partililer, MHP’nin 46. kuruluş yıl dönümünü pasta keserek kutladı.
Parti binasındaki program, toplu olarak dua edilmesi ardından, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Türkel’in günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapmasıyla devam etti.
Hedeflerinin tek başına iktidar olduğunu dile getiren Türkel, "1969 yılının kışında başlayan bu yolculuk bugün şanla ve şerefle 46 yılını tamamlamıştır.Bazıları tarafından hayal olarak karşılansa da başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş bey olmak üzere nice büyük ülkü erlerinin insan üstü bir gayret ve çabaları ile partimiz yarım yüzyıla yaklaşık bir zamandır çizgisinde hiçbir kırıklık olmadan, hala ilk günkü samimiyetinde Türk milletine hizmet noktasında yoluna devam etmektedir. Milliyetçi Hareket 46 yıldır neye inandı ise onu söylemiştir ve bundan sonra da sadece ve sadece onu söyleyecektir.Bugün ülkemizin gelmiş olduğu noktada milletimiz yargılanmakta, devletimiz çözülmeye çalışılmakta, birliğimiz parçalanmak istenmekte, nesillerimiz ahlak erozyonu ile yok edilmeye alışılmaktadır.Bütün bu çabaların karşısında Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin yılmaz bir savunucu olarak dimdik durmaktadır.Ülkemizin düşürüldüğü bu bataklıktan tek çıkış yolunun 46 yılını şanla ve şerefle dolduran Milliyetçi Hareketin tek başına iktidarı olduğuna inanıyoruz.Ancak tek başımıza iktidar hedefimizde asla ve asla başkalarının lütuflarını istemiyoruz. İktidar hedefimizde sadece Türk milletinin gerçek iradesini sandıkta göstermesi için mücadele ediyor, başka ideolojiler gibi çözümü ve çareyi başka yerlerde değil yine bizzat Türk milletinde arıyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkel’in konuşmasının ardından ’üç hilal’li pastayı MHP İl Başkanı Mehmet Ali Türkel, MHP İl Başkan Yardımcısı Bedri Dinçer ile MHP’li Belediye Meclis üyeleri Salih Özden ve Ali Kaya birlikte kesti.(EFE)