MERSİN, () - MERSİN'de üniversiteden evine gitmek için bindiği minibüste hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın ailesinin, müzik ve sanata yatkın olduğu anlatılıyor. Yakın çevreleri, Mehmet Aslan'ın çocuklarını daha küçük yaştan itibaren sanata ve müziğe yönlendirdiğini söyledi.
Aileyi tanıyanlarının anlattıklarına göre Mehmet Aslan, 7 yıl önce yanına aldığı kızları Beste ve Özgecan ile çoğunluğu gençlerden oluşan Mersin Oda Korosu'nun kapısını çalıp 'Baba ve kızlar koronuzda yer almak istiyoruz' dedi. Korunun müzik öğretmeni Engin Aktuğ, o zaman 13 yaşında olan Özgecan'ın sesi daha olgunlaşmadığı için koroya alınmazken, ses renkleri uygun olan baba Mehmet ile kızı Beste'yi koroya aldı. Baba Mehmet koronun Bas Bariton'u, o zaman 17 yaşında olan kızı Beste ise sopranosu oldu.
Bir süre sonra Mehmet Aslan işleri nedeniyle korodan ayrıldı, kızı Beste Aslan devam etti ve bu müzik sevgisi ile korosundaki başarısı onu Adana Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na taşıdı. Sesi olgunlaşmadığı için koroya alınmayan Özgecan Aslan ise müzikten ve korodan kopmadı. Ablası Beste ile her zaman koro çalışmalarına giden Özgecan, arka sıralarda dinleyici oldu ve bu nedenle koronun seslendirdiği tüm şarkılarının hemen hemen hepsini ezberledi.