“18 Mart Çanakkale Zaferi”nin 100. yıldönümü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi Merkez Kampüs ve ilçelerdeki bütün akademik, idari ve öğrenci yemekhanelerinde Çanakkale Şehitleri anısına buğday çorbası, üzüm hoşafı, ekmek ve su menüsü verildi.
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı ve Genel Sekreter Ercan Eroğlu, merkezi yemekhanesinde Çanakkale Şehitleri anısına verilen menüyü öğrencilerle birlikte yedi.
Yemekte öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Prof. Dr. Coşkun, “Çanakkale’yi unutmamamız ve unutturmamamız gerekir. 100 yıl önce tarihin tam değişeceği, dünya tarihindeki önemli dönüm noktalarından birinin olduğu günü anımsıyoruz. Eğer Çanakkale’den farklı sonuç çıksaydı, Çanakkale geçilebilseydi, bugün bu ülke bu şekilde olmayacaktı. O geçilmez Çanakkale’yi yaşatan, bize bu günleri bahşeden şehitlerimizi, orada gazi olmuş rahmetli olmuş herkesi rahmetle minnetle anıyoruz” dedi.
“Dünya tarihinde Çanakkale Destanı’na benzer bir destan yok” diyen Prof. Dr. Coşkun, “Türkiye’nin her tarafından yüz binlerce insan, çok sayıda üniversiteli çocuk, köylü, kentli bu savaşa çok küçük yaşlarda katılmış. Üniversiteler, tıp fakülteleri o zamanın medreseleri uzun yıllar mezun verememiş. Çanakkale onun için unutulmaz, unutulmamalı” diyerek, bugün tüm üniversitede akademik idari personele ve öğrencilere Çanakkale Menüsü olan, hoşaf ve buğday çorbası verildiğini söyledi.