Van’ın Çaldıran ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından; askeri personeller, milli eğitim ve belediye personeline ağız ve diş sağlığı, aile planlaması, ilk yardım, kişisel hijyen ve obezite konularında bilgiler verildi.
Çaldıran Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi İkbal Esra Çakıroğlu, verilen bu eğitimlerin halkın sağlığının korunmasında ve ciddi sağlık problemlerinin önüne geçilmesinde büyük önem taşıdığını belirtti. Çakıroğlu, “Bu zamana kadar verilen eğitimler resmi kurumlardan büyük ilgi gördü. Katılımcılarımızı ağız ve diş sağlığı, aile planlaması, ilk yardım, kişisel hijyen ve obezite konularında bilgilendirdik. Verilen bu eğitimler halkın sağlığını korumaya ve yapılan bazı yanlış uygulamaların önüne geçilmesine yöneliktir. Eğitim çalışmalarımızı resmi kurum personellerinden başlattık. Bundan sonraki etaplarda da okullarımıza ve vatandaşlarımıza ulaşacağız. Ayrıca yapılan eğitim çalışmalarımızın yanı sıra halka ağız ve diş taraması da yapılmaktadır. Bu yapılan taramalarda vatandaşlarımız rahatsızlıkları konusunda bilgilendirilerek tedavi için gerekli kurumlara yönlendirilmektedir” dedi.
Eğitim çalışmaları ve taramalarda yaklaşık bin 500 kişiye ulaşıldığını da belirten Çakıroğlu, bu çalışmaların yıl boyunca devam edeceğinin de altını çizdi.