DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Aykan, şube müdürleri ve kontrollük teşkilatı ile birlikte Manavgat ilçesindeki Yeşilbağ ve Manavgat Çaltepe Saçıdere gölet inşaatlarında incelemelerde bulundu.
DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür yaptığı açıklamada, Yeşilbağ Göleti ve Sulaması inşaatı işi kapsamında, 2 bin 580 dekar tarım alanının borulu modern bir sistemle sulanacağını belirterek, “Proje sahamız Manavgat ilçesi Yeşilbağ Köyü arazileri içerisinde yer almaktadır. Yeşilbağ Göleti önyüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde olup, toplamda 185 bin metreküp dolgu yapılacaktır. Göletin gövde sıyırma kazısı, dolusavak kazısı, kondüvi, batardo imalatları ve plinth betonu çalışmaları tamamlanmıştır” dedi. Gölet inşaatında gövde dolgu çalışmalarına başlandığını kaydeden Özgür, çalışmaların sorunsuz olarak devam ettiğini ve inşaatta fiziki olarak yüzde 44 seviyesine ulaşıldığını bildirdi.
Çaltepe Saçıdere Göleti ve Sulaması inşaatında ise rölekasyon yolunda kazı ve dolgu imalatlarının başladığını, güzergah boyunca çalışmaların devam ettiğini belirten Özgür, “Çaltepe Saçıdere Göleti ve Sulaması inşaatı işi kapsamında 3 bin brüt tarım alanı borulu modern bir sistemle sulanacaktır” ifadelerini kullandı. Çaltepe Saçıdere Göleti ve Sulaması inşaatı tamamlandığında dekar başına yılda 1 336,00 TL gelir artışı sağlanacağını belirten Özgür, “360 kişiye istihdam alanı sağlayacaktır. Hedefimiz inşallah her iki gölet ve sulama inşaatlarımızı en kısa zamanda tamamlayarak tarım arazilerini suya kavuşturmak, vatandaşımızın mahsulüne bereket katmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktır” diye konuştu.