Gümüşhane’de 6 yıl önce kurulan Gazeteciler Cemiyeti derneğinin olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı. Kongrede Kuşakkaya Gazetesi sahibi Sezai Köprülü başkanlığa seçildi.
Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Cemiyet Başkanı Yusuf Sadık, sivil toplum örgütü temsilcileri ve cemiyete üye 33 kişi katıldı.
Dernek Başkanı Yusuf Sadık’ın faaliyet raporu ve denetim kurulu raporlarını okuması ve ibrasının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Çimen, 2006 yılında kurulan dernekte bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.
Cemiyetin yer sorunuyla ilgili geçici olarak Belediye Başkanlığı binasındaki bir bölümün kullanılabileceğini kaydeden Çimen, “Gazeteciler şehrimizin aynalarıdır. Bu noktada kişisel haklarıma dokunmamak kaydıyla bizi de eleştirebilirsiniz. Seçimlerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Divan Başkanlığını Akın Üstün’ün yaptığı kongrede daha sonra seçimlere gidildi. İki ayrı listenin yarıştığı seçimlerde 39 üyenin bulunduğu dernekte, 33 kişi oy kullandı. Sandıkların açılmasının ardından üç oyun geçersiz sayıldığı seçimde 24 oyu alan Sezai Köprülü başkan seçildi.
Seçimin ardından mevcut başkan Yusuf Sadık’a bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve emeği için teşekkür eden Köprülü, seçimlerin yarış şeklinde değil, bayrak değişimi şeklinde gerçekleştiğinin altını çizdi. Köprülü, birlik ve beraberlik mesajları vererek Sadık’tan aldıkları bayrağı daha da yukarıya çıkarmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.
Köprülü’nün yönetim kurulunda Temel Tunç, Muhammet Çelik, Figen Tok, Recep Ergin, denetleme kurulunda da İbrahim Özdemir, Ramazan Poyraz ve Ertuğrul Demir yer alıyor.