Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor Turnuvasında Yozgat’ı temsil edecek.
Bu yıl 11’incisi düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor Turnuvasına, Yozgat Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Yozgat Çamlık Milli Pakının Geliştirilip Güzelleştirilmesi” projesiyle Yozgat’ı temsil edecek.
Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Şenay Özkan, Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlediği turnuvaya katılacaklarını belirterek, “Ekibimizin adı Bozok Fırtınası. Yozgat’ı ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini temsil edeceğiz. 28 Şubatta Ankara’da turnuvamız var. Tüm Yozgatlıların okulumuzun öğrencilerimizin desteğini bekliyoruz. ‘Öz Değerler’ başlığı altında bir proje kapsamımız var burada kendi ilimizin bir sorunu olan veya geliştirilmesi gerektiğine inandığımız Çamlık Milli Parkının geliştirilmesi güzelleştirilmesi konusunu ele aldık ve bununla ilgili gerekli yerlerde anketler röportajlar yaptık. Aldığımız verileri sonuçları okulumuzda öğrencilerimizle öğretmen arkadaşlarımızla paylaştık. Olumlu sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz” dedi.
Turnuvaya Yozgat ile birlikte 29 okulun katıldığını ifade eden Özkan, “ Türkiye genelinde olan bir turnuva farklı aşamaları oldu. İstanbul’da Bursa’da, İzmir de Ankara’da oluyor burada elde edeceğimiz başarıyla bu yerel turnuva ulusal turnuvada İstanbul’da tekrar okulumuzu ve ilimizi temsil edeceğiz. Orada da başarılı olursak uluslar arası platformlarda ilimizi okulumuzu ve ülkemizi temsil edeceğiz” diye konuştu.