Sivas’ta, terör örgütü mensupları tarafından odasında rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için anma programı düzenlendi.
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliye önünde düzenlenen törene adliyede gören yapan hakimler, savcılar, avukatlar ve personel katıldı. Başsavcı Murat İcral yaptığı konuşmada,“Bugün burada toplanmamızın sebebi hepinizin de bildiği gibi hain bir saldırı sonucu şehit edilen arkadaşımız Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı anmak ona yapılan bu menfur saldırıyı lanetlemek içindir. İki gün önce maalesef görevinin başındayken makam odasında değerli savcımız şehit edilmiştir. Adaletin tecellisinden başka hiçbir gayesi olmayan, gerçekten evine ekmek götürmeye çalışan savcımız görevinin başında canice katledilmiştir. Acısı hala kalbimizde sıcaklığını korumaktadır. Geride gözü yaşlı iki evlat, acılı bir eş, anne, baba ve sevenlerini bırakarak hakka yürümüştür. ‘Sen ne için öldürüldün’ diye sorulduğunda işte o zaman gelecek benim merhum savcımın, polisimin, masum halkımın, askerimin yüce Allah’a verecek bir cevabı olacak da diğerleri ne cevap verecek bilemiyorum. Şehidimiz ilk değildi ama ben son olmasını temenni ediyorum”dedi.
Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya ise, “İstanbul Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz eli kanlı terör örgütü tarafından katledilmiş arkasında meslektaşımızı ve iki evladını bırakmıştır. Geride kalan yetimler artık bize emanettir. Terörü ve destekçilerini lanetliyoruz. Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet diliyor mekanının cennet olmasını temenni ediyoruz. Eşi, yakınlarına ve tüm kalanlarına başsağlığı dileriz. Anısının Türkiye’nin tüm hukukçularına yüklediği sorumluluğun bilincinde, yüreklerimize saldığı acının farkında olarak savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın anısı önderimiz olsun” diye konuştu.
Anma programında şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için Fatiha Suresi okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anma programı sona erdi.