Şehzadeler Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle hayata geçirdiği ‘Şehzadeler Şehrinden Kahramanlar Şehrine Projesi’ kapsamında daha önce Çanakkale’ye hiç gitmemiş 200 kadını Çanakkale’ye götürdü.
Şehzadeler Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında ‘Şehzadeler Şehrinden Kahramanlar Şehrine’ isimli bir proje hazırladı. Bu proje çerçevesinde kadınlara yönelik Çanakkale gezisi düzenlendi. Şehzadeler ilçesinde yaşayan ve daha önce Çanakkale’ye hiç gitmeyen 200 kadın, zaferin izlerini taşıyan kahramanlar şehrinde dolu dolu bir gün geçirdi.
Manisalı bayanlara, Kültür Sosyal İşler Müdürü Enes Karataş ile Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş da eşlik etti. 4 rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezi programı Çanakkale Savaşı’nın geçtiği tarihi Gelibolu yarımadası ve şehitlik ziyareti ile başladı. Ardından kanlı savaşlara sahne olan ve yüzbinlerce askerin şehit düştüğü Conkbayırı, Anafartalar, Seddülbahir, Alçıtepe, Kilitbahir gibi savaşın izlerini taşıyan önemli yerler tek tek dolaşıldı. Şehitlerin mezarı başında dualar eden kadınlar, duygusal anlar yaşadı. Çanakkale’yi ilk kez görenler, Şehzadeler Belediyesi tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilen geziden çok memnun kaldıklarını ifade etti. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, “Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle biz Türkiye’yiz. Bayrakta kanımızın rengini, Çanakkale’de kendimizi buluruz. Birlik ve beraberliğimizin teminatını şehitlerimizde buluruz. Bu nedenle her vatandaşımızın Çanakkale’yi mutlaka görmesi gerektiğine inanıyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde Şehzadeler Şehrinden Kahramanlar Şehrine Projesi’ni hayata geçirdik. Bu kapsamda 200 bayanımızı kahramanlar şehrinin manevi atmosferine taşıdık. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.